More  Caravana Educațională UniversiDay, la Satu Mare

  Univers-Day-SM

  Elevilor din județul Satu Mare li se oferă o oportunitate de a studia în străinătate la cele mai bune universități.

  Grupul EDUCATIVA organizează în Satu Mare pe 10 si 11 aprilie 2017, în intervalul orar 9 – 15, Caravana Educațională UniversiDay. Evenimentul este un târg expozițional unde elevii pot afla de la cei 10 expozanți despre oportunitățile de studiu în străinătate și în România, precum și despre oportunități de voluntariat și dezvoltare profesională. Liceele gazdă din Satu Mare sunt: Colegiul Național ”Doamna Stanca” (10 aprilie) și Colegiul Național ”Mihai Eminescu” (11 aprilie).

  Pentru a fi cât mai aproape de elevi și a răspunde întrebărilor pe care aceștia le au cu privire la ”Ce voi face după terminarea liceului?”, Grupul EDUCATIVA organizează în două licee din Satu Mare un târg al ofertelor educaționale. Cele două licee gazdă sunt Colegiul Național ”Doamna Stanca” (10 aprilie) și Colegiul Național ”Mihai Eminescu” (11 aprilie). Sunt invitați reprezentanți ai universităților din țară și străinătate precum și reprezentanți ai organizațiilor studențești. Elevii din toate instituțiile de învățământ din județul Satu Mare sunt invitați să afle direct de la aceștia care sunt programele de studiu pe care le pot găsi la anumite universități, care sunt beneficiile pe care acestea le prezintă și spre ce se îndreaptă proaspeții absolvenți de facultate. Printre expozanții prezenți la Caravana UniversiDay Satu Mare se numără: The Entrepreneurship Academy (prima facultate de antreprenoriat din România), programe de consiliere pentru studii în Europa (EDMUNDO, UNIVERSALIO și EDMERICA), program de consiliere pentru alegerea facultății în România (Opțiuni.ro). Mai mult decât atât, pentru elevii care încă nu s-au gândit la ce facultate să aplice după ce termină clasa a XII-a, evenimentul este o foarte bună sursă de informare. Aceștia pot afla ce domenii de studiu oferă universitățile din România și din străinătate astfel încât să aleagă ceea ce este cel mai potrivit pentru ei.

  Pentru elevii care sunt tentați să aplice la o universitate din străinătate, vor fi prezenți la târg și reprezentanți ai programelor de consiliere. Este important pentru elevi să știe din timp cum anume trebuie să se pregătească pentru a aplica la o universitate internațională, ce costuri implică acest fapt, ce trebuie să conțină dosarul de aplicare și, nu în ultimul rând, cum îl poate ajuta un consilier. La eveniment sunt invitați elevi de la toate liceele din județul Satu Mare, participarea fiind gratuită, pe bază de înscriere pe www.universiday.ro.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE