More


  Centre de consiliere în carieră pentru elevii sătmăreni

  - Advertisement -

  Durla

  La nivelul județului Satu Mare se constată o problemă serioasă în ceea ce privește orientarea școlară și profesională, adică orientarea în carieră a elevilor. Pentru a îmbunătăți acest aspect, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare are în vedere construirea unor centre de consiliere prin intermediul unui proiect transfrontalier.

  Inspectorul școlar general, Călin Durla, a arătat ieri, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată la sediul IȘJ, că prin aceste centre, elevii vor fi consiliați mai devreme. ”În cadrul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare am conștientizat o problemă care nu cred că există doar în județul nostru, în ceea ce privește orientarea școlară și profesională, practic orientarea în carieră. Pe acest aspect, în România s-a pus un accent destul de mic și eu zic că este extrem de important acest aspect pentru a-i consilia pe elevii noștri să-și aleagă acea carieră care li se potrivește cel mai bine. În acest sens, avem ideea unui proiect transfrontalier cu județul vecin din Ungaria în cadrul căruia să construim niște centre de consiliere în carieră și această consiliere să înceapă de la vârste mici, deoarece în clasa a XII-a deja este târziu, elevii deja și-au cam ales meseria. Și cu cât începem mai devreme această consiliere în carieră cu atât elevii au șanse tot mai mari de a-și alege acea carieră care să li se potrivescă cel mai bine”, a arătat Călin Durla.

  Ideea este de a face un proiect comun cu județul vecin, Szatmar-Szabolcs-Bereg, din Ungaria, în vederea construirii a zece centre de consiliere care să aibă o strategie de a informa atât părinții cât și elevii în ceea ce privește cariera care i se potrivește cel mai bine elevului. Aceste centre vor fi răspândite pe tot județul: la Negrești-Oaș, Tășnad, Carei, Supur, Turț, Satu Mare, Culciu sau Pomi pentru Zona Codrului. Inspectorul școlar general a mai precizat că a avut loc un prim contact cu reprezentanții inspectoratului școlar din Ungaria care s-au arătat interesați și ei de acest proiect. Până la finalul anului proiectul va fi scris și evaluat, urmând ca apoi să fie accesate fondurile de finanțare și să înceapă construirea efectivă a celor zece centre.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img