More


  Citește și dă mai departe la schimb de carte

  =

  Citește-și-dă-mai-departe-la-schimb-de-carte

  Biblioteca Județeană Satu Mare a demarat prima acțiune de schimb de carte din acest an. Sub genericul „Citește și dă mai departe la schimb de carte”, evenimentul s-a derulat ieri, 26 aprilie, în intervalul orar 13.00-15.00, la Sediul central, în fața Sălii de lectură „Gheorghe Bulgăr”, la Filiala nr. 1 de pe Strada Brândușa nr. 17 și la Filiala nr. 2 „Lucian Blaga” de pe Bulevardul Independenței nr. 42-44.

  Scopul declarat al acestei activități este de a facilita membrilor comunității întâlnirea cu cartea, într-o manieră inedită – așa cum a explicat Paula Horotan, directorul adjunct al Bibliotecii.

  Prezenta ediție se desfășoară în cadrul evenimentelor prilejuite de Ziua Mondială a Cărții și a Dreptului de Autor și Ziua Națională a Bibliotecarului (23 aprilie), evenimente reunite sub emblema „Săptămânii Naționale a Bibliotecilor”, inițiată de Asociația Națională a Bibliotecarilor din Bibliotecile Publice din România.

  Cele patru acțiuni similare derulate pe parcursul anului 2015 și cele șase derulate în anul precedent au beneficiat de aprecieri pozitive din partea publicului, înregistrându-se, în medie, peste 300 de participanți, fapt ce i-a determinat pe organizatori să continuie activitatea și să o extindă la nivelul întregii comunități din municipiu, prin intermediul și cu implicarea bibliotecarilor de la filialele de cartier.

  Pe parcursul anului 2017 vor mai fi organizate astfel de acțiuni, în fiecare lună calendaristică, până în luna octombrie, inclusiv.

  Sătmărenii care vor să se alăture acestui eveniment, vor avea posibilitatea de a-și alege de pe standuri cărțile dorite în vederea completării bibliotecii personale, și de a lăsa alte cărți, în schimb.

  Publicațiile care fac obiectul schimbului provin din donații de la cititori, ca urmare a campaniilor derulate anterior, „Pedalez pentru bibliotecă” și „Dar din darul sătmărenilor”.
  Rareș Jucan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img