More

    Controalele DSVSA se întețesc înainte de Paște și crește numărul amenzilor

    controale-DSV

    Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor efectuate în cursul acestei săptămâni, inspectorii de specialitate din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au aplicat 14 sancțiuni contravenționale din care 4 avertismente și 10 amenzi contravenționale în valoare de 6.720 lei.

    Astfel, pentru nedeclararea în termenul stabilit de legislație a animalelor nou achiziționate, patru crescători de animale din Tiream, Gherța Mică, Porumbești și Cămârzana au primit cîte un avertisment.
    Pentru manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, două magazine alimentare, ambele din Beltiug, au fost amendate cu 1.200 lei. Alte două magazine, unul din Iojib, iar celălalt din Gherța Mică, au fost amendate cu aceeași sumă pentru comercializarea produselor alimentare neetichetate potrivit legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

    Tot în această săptămână, au fost depistați șase transportatori care transportau animale neidentificate și neînregistrate, fără documente sanitare veterinare. Cei șase au fost opriți în trafic la Beltiug, fiind amendați cu 4.320 lei.

    În urma controalelor efectuate, cu scopul prevenirii apariției unor toxiinfecții alimentare cu ocazia “Sărbătorilor Pascale”, în unități de comercializare a produselor alimentare, precum și în trafic, a fost supusă sechestrului / reținerii oficiale, cantitatea de : 41.6 kg produse alimentare, în valoare de : 915,5 lei, cantitate care a fost denaturată și neutralizată într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE