More


  Grupul parlamentar al PSD vine în sprijinul tinerilor antreprenori români

  =

  Programul-Start–up-Nation---România”-vine-în-sprijinul-tinerilor-antreprenori-români

  Grupul parlamentar al PSD a votat, în cadrul şedinţei de plen care a avut loc ieri, 25 aprilie, pentru adoptarea proiectului de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.10/2017 pentru stimularea înfiinţării de noi întreprinderi mici şi mijlocii, prin aplicarea căruia se estimează înfiinţarea a 10.000 de noi afaceri în fiecare an. Noul act normativ este o iniţiativă a Guvernului Grindeanu, fiind parte a programului de guvernare asumat de PSD.

  Proiectul de lege, adoptat de Camera Deputaţilor, prevede o serie de facilităţi acordate întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM), precum şi o serie de obligaţii specifice pe care acestea trebuie să le îndeplinească pentru a beneficia de acest sprijin după înfiinţare, scopul fiind ca noile afaceri dezvoltate prin Programul “Start-up Nation – Romania” să ajungă la maturitate şi la consolidare economico-financiară astfel încât să se poată descurca uşor pe piaţă, fără ajutorul statului. Conform programului se poate acorda ajutor de minimis în sumă maximă de 200.000 lei/beneficiar, reprezentând 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, unui număr maxim anual de 10.000 de beneficiari. Sumele necesare implementării programului se vor asigura anual de la bugetul de stat, prin Ministerul pentru Mediul de Afaceri Comerţ şi Antreprenoriat, precum şi din fonduri externe.

  “Programul “Start –up Nation- România” este unul dintre cele mai ambiţiose programe de susţinere a antreprenoriatului român, fiind o oportunitate pentru toți cei care doresc să își realizeze proiectele și au nevoie de sprijin financiar. Sperăm că prin acest program tinerii plecați la muncă și la studii în străinătate se vor întoarce acasă și vor pune în practică cunoștințele dobândite în alte ţări.

  Crearea și implementarea unui proiect de asemenea anvergură a necesitat multă implicare și ne așteptăm ca acest program să genereze 10 mii de noi întreprinderi și 20 de mii de noi locuri de muncă, mai ales în rândul tinerilor.” – a declarat deputatul PSD sătmărean Ioana Bran.

  Cei care vor beneficia de acest ajutor de minimis vor trebui să facă dovada, la momentul cererii de decont, a angajării, cu contract de muncă pe durată nedeterminată şi cu normă întreagă, a minimum doi salariaţi, precum şi obligaţia menţinerii celor două locuri de muncă pentru cel puţin trei ani începând cu anul următor plăţii ajutorului de minimis.

  Condiţiile pe care Guvernul le-a gândit sunt adecvate pieţei şi vor fi finanțate IMM-uri care se vor înfiinţa în producţie, în industrii creative, în IT, sectoare în care tinerii români şi românii, în general, sunt foarte competitivi.

  “Start-up Nation – Romania” este o promisiune a PSD care devine realitate, oferind oricărui tânăr cu spirit antreprenorial posibilitatea de a se lansa în afaceri.

  Rareş Jucan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img