More


  IN MEMORIAM Dr. VIOREL SĂLĂGEAN

  =

  18034249_634205056777833_8820547484142896456_n

  Dr. VIOREL SĂLĂGEAN – fost jurnalist, scriitor şi politician român – a fost comemorat în ziua de 21 aprilie la bustul său din localitatea Beltiug. În ziua de 16 aprilie s-au împlinit 75 de ani de la naşterea sa şi 14 ani de la trecerea în lumea celor drepţi, în ziua de 22 aprilie 2003.

  La bustul acestei personalităţi marcante a culturii sătmărene au depus jerbe, buchete şi ramuri de flori, la fel ca în fiecare an, fraţii dr.-lui VIOREL SĂLĂGEAN: Augustin Sălăgean cu soţia Anna, Teofil Sălăgean şi nepotul Claudiu Teofil Sălăgean, ec.Ioan Gurzău-Bartok – primarul comunei Beltiug, Funkenhauser Joysef Edmond – viceprimar, Maria Jurchiş – bibliotecara Bibliotecii Comunale dr.VIOREL SĂLĂGEAN şi elevi ai Şcolii gimnaziale dr. VIOREL SĂLĂGEAN din Beltiug.

  Despre personalitatea dr.-lui VIOREL SĂLĂGEAN au vorbit: ec.Ioan Gurzău-Bartok – primarul comunei Beltiug şi pr. Nicolae Adrian Ghilea – parohul bisericii ortodoxe cu hramul „ Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril „ din Beltiug, care a săvârşit şi un Tedeum în memoria lui.

  unnamed

  In memoriam
  Dr. VIOREL SĂLĂGEAN s-a născut în 16 aprilie 1942 în Giungi, comuna Beltiug, a absolvit cursurile Facultăţii de Economie Generală din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti, iar în anul 1985 şi-a susţinut teza de doctorat. A intrat în presă în 1965. A publicat în ziarele: Scânteia, România Liberă, Probleme economice, Tribuna economică, Lumea, Luceafărul şi Contemporanul. În 1989 a fost membru fondator al ziarului „Adevărul”, în 1992 a fondat „Adevărul economic”, iar în 1993 „Romanian Business Journal”. Pe lângă articole şi studii economice, dr.VIOREL SĂLĂGEAN a publicat 11 cărţi. În 1975 a luat premiul naţional pentru publicistică, iar în 1983 a obţinut o bursă pentru documentare în SUA. În memoria dr.-lui VIOREL SĂLĂGEAN a fost amplasat şi un bust lângă Catedrala ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului”, iar o stradă din municipiul Satu Mare îi poartă numele. În calitate de politician s-a implicat în: implementarea „ metodei de privatizare MEBO” în România; demararea lucrărilor de modernizare a „Băilor Beltiug” ; modernizarea punctului de trecere a frontierei Petea şi a iniţiat operaţiunile pentru ca aeroportul din Satu Mare să devină internaţional.
  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img