More


  Mirajul politicii româneşti

  =

  Comentariile speculative de orice fel, care „sufocă” mintea oamenilor, au ca subiecte multe din declaraţiile contrafăcute lansate în spaţiul public de către lideri politici prin intermediul mijloacelor de comunicare în masă. Liderii politici se transformă periodic în adevăraţi „pescari”, care aruncă „nada”, iar comentatorii, gen „papă-lapte”, se năpustesc asupra ei înfometaţi de „informaţii senzaţionale”. Luptele politice diplomatice ascund în spatele lor cu totul şi cu totul alte „ţinte”, în comparaţie cu provocările oficiale. Analiştii politici „despică firu-n patru” şi extind comentariile lor până-n zona unor interpretări false sau de bun augur pentru cei care le-au iniţiat şi lansat în spaţiul public. Mulţi dintre ei nu se ostenesc să demareze anumite investigaţii pentru a verifica veridicitatea „informaţiilor-capcană”.

  Orice „mişcare” a partidelor politice este credibilă pentru unii analişti, este luată ca atare şi în jurul ei se „croşetează” tot felul de fabulaţii uluitoare. De multe ori, punctele de vedere sunt unilaterale şi sunt emise „după cum bate vântul” intereselor meschine. Partidele şi liderii sunt judecaţi şi analizaţi „în fel şi chip”, iar alteori sunt comparaţi şi „ajutaţi” cu tot felul de concluzii emise dintr-un fotoliu…

  Poporul de multe ori nu înţelege frământările şi strategiile întortocheate, care sunt aruncate-n presa scrisă şi pe posturile de televiziune româneşti. Unii o vând şi „pe mămica lor”, darămite pe colegul de partid, pentru a-şi atinge scopurile, altele decât cele cuprinse în programele electorale. De fiecare dată, după alegeri asistăm la o despărţire de electorat a partidelor politice. Mai nou, perdanţii încearcă prin diferite mijloace „sofisticate” să demonstreze poporului că actualii lideri nu sunt credibili şi că nu pot face faţă provocărilor în vederea rezolvării marilor probleme ale ţării. În loc să conlucreze sau să vină cu idei noi, ei se ocupă de „lupte de stradă” şi de culise. Mirajul politic, potrivit căruia poporul înţelege că ţara merge pe „ făgaşul cel bun”, este transformat în marionetă. Borcanul cel mare al Dictaturii s-a spart în Decembrie 89, dar cioburile acestui microb utopic au rămas înfipte în creierul unora, care se încăpăţânează să creadă că ei sunt „buricul pământului” şi că fără ei România nu se poate dezvolta în mod armonios.

  Acum, ştiţi şi dv., printre noi trăiesc foarte mulţi români inteligenţi, care ar dori să „pună umărul” la dezvoltarea acestei ţări, dar când constată ce se întâmplă în „sânul” anumitor partide…se lasă păgubaşi. Mirajul politic al unor partide atrage adepţi noi, dar mulţi dintre ei, după ce gustă din amărăciunea depersonalizării, se pierd prin hăţişurile Democraţiei.

  În alte împrejurări, vânătorii de şantaje fac mereu „săpături” în biografia unor politicieni, pentru a-i determina să stea cu „botul pe labe”. În acest fel, cei mai puternici lideri-marionetă îşi fac loc, încet-încet, în spaţiul României, alimentaţi de forţe „indescifrabile” cunoscute sau necunoscute de „ochiul de vultur” al celor care veghează la integritatea ţării. În urma acestor miraje politice, care proiectează şi o anumită instabilitate internă prin tot felul de dueluri verbale, unii au pretenţia federalizării ţării.

  Dumitru Ţimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img