More


  NEPI se pregătește să înceapă lucrările la mall-ul sătmărean

  - Advertisement -

  nepi

  NEPI pregătește startul lucrărilor de construcție la Shopping City Satu Mare, programat a fi inaugurat la finalul anului 2018. Cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 28.000 de metri pătrați, centrul comercial din Satu Mare va deveni principala destinație regională de shopping și petrecere a timpului liber, aliniată la cele mai ridicate standarde.

  40 de milioane de euro
  În urma unei investiții de aproximativ 40 de milioane de euro, cea mai mare din ultimii ani din Satu Mare, centrul comercial va aduce publicului din regiune un mix complet de shopping și divertisment, cu branduri naționale și internaționale, un hipermarket, un cinema ultra-modern şi un food-court cu restaurante, cafenele şi locații fast-food pentru toate categoriile de public. ”Investiția NEPI din Satu Mare reprezintă mai mult decât deschiderea unui centru comercial regional, chiar dacă mulți dintre locuitorii orașului au simțit lipsa unui mall, așteptarea a meritat, spunem noi, deoarece centrul va fi construit la ultimele standarde și, implicit, va fi o locație axată foarte mult pe nevoile comunității și pe a oferi acesteia cele mai bune opțiuni de petrecere a timpului liber. Scopul principal este de a aduce la Satu Mare toate serviciile și produsele necesare locuitorilor județului, astfel încât banii și timpul acestora să fie reinvestiți local, nu în alte județe”, spune Sebastian Mahu, Asset Manager în cadrul grupului NEPI.
  Centrul comercial va pune la dispoziția vizitatorilor săi o ofertă completă de branduri de modă și frumusețe, de renume local și internaţional, ce vor asigura cea mai avansată experiență de shopping din zonă și vor oferi o diversitate de produse pentru toate categoriile de public. Shopping City Satu Mare va completa oferta de agrement a orașului, adaugând o locație comercială cu multiple opțiuni de relaxare și petrecere a timpului liber, printre care și un cinematograf modern, dotat cu cele mai noi tehnologii ce vor oferi vizitatorilor oportunitatea de a viziona cele mai recente și populare producții cinematografice. De asemenea, centrul comercial va beneficia de un food court generos cu o zonă specială de terasă și o diversitate de restaurante, locații fast food și cafenele pentru toate gusturile.

  În completarea lucrărilor la construcția centrului comercial, NEPI își propune să realizeze și o serie de îmbunătățiri în infrastructură, prin construirea unui sens giratoriu, prin amenajarea a două străzi adiacente centrului comercial (strada Digului și strada Dunării), cât și printr-o contribuție la realizarea unei pasarele pietonale peste Someș, care va facilita tranziția între cele două părți ale orașului. Shopping City Satu Mare va fi construit pe un teren de aproximativ 6 hectare, iar la finalizarea dezvoltării sale de la sfârşitul anului viitor, le va oferi vizitatorilor o parcare generoasă de aproximativ 1.000 de locuri. Parcarea va fi dispusă pe 2 niveluri, iar vizitatorii vor avea la dispoziție și o rampă de acces rapid, ce le va facilita accesul.

  Solicitare PUZ
  Investitorii de la Mega Mall NEPI au solicitat Primăriei Satu Mare elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal în vederea realizării mall-ului Shopping City Satu Mare. Potrivit anunțului pentru PUZ, cei de la NEPI spun că suprafața totală care intră în calcul în acest caz este de 74.793 mp.

  Mall-ul va fi amplasat în partea de lângă dig, iar în zona de lângă drumul Careiului vor fi sute de locuri de parcare. Clădirea va fi una modernă, cu două faţade, una către Drumul Careiului şi una către Someş. Amplasamentul va fi accesibil din două părți. Dinspre Careiului, accesul va avea loc în apropiere de intrarea la Kaufland, unde va fi amenajat un sens giratoriu. Inițial, acest sens giratoriu era prevăzut să fie amplasat în zona intersecției străzii Dunării cu Drumul Careiului. De asemenea, va mai fi o poartă de acces dinspre străzile Dunării și Digului. Publicul poate face sugestii și propuneri la sediul sau pe site-ul Primăriei Satu Mare până pe data de 20 aprilie, urmând ca raportul consultării publicului să fie elaborat până în luna iunie. Odată ce PUZ-ul va fi eliberat, poate fi solicitată autorizația de construire după care pot fi începute lucrările de construcție.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img