More

    O firmă din Satu Mare s-a mobilizat exemplar înainte de Paște

    mobilizare-de-Paste

    Conducerea și angajații unei firme din Medieșu Aurit au dat dovadă de o mobilizare exemplară înainte de Paște și au adus un crâmpei de bucurie în sufletele copiilor bolnavi și abandonați.

    Asistent manager-ul firmei, Reka Varga, a declarat că din banii adunați de la angajații firmei și din cei donați de conducerea firmei, au fost cumpărate scutece Pampers și hăinuțe care apoi au fost distribuite copiilor aflați internați sau abandonați la secția Pediatrie de la Spitalul Orășenesc din Tășnad.

    Gestul lor este demn de toată aprecierea și ar trebui urmat și de alți sătmăreni, care, printr-o mobilizare exemplară, ar putea face multe pentru acești copilași.

    Reamintim că asistenții sociali de la Spitalul din Satu Mare au lansat vinerea trecută un apel către sătmărenii care doresc să îi sprijine pe copiii proveniți din familii cu probleme financiare şi abandonaţi în spital, arătând că este nevoie de scutece, haine pentru nou-născuţi, dar şi produse de igienă.

    “Secţiile Neonatologie şi Pediatrie sunt prima casă pentru mulţi copilaşi, care fie se nasc prematur sau cu greutate mică la naştere, necesitând îngrijiri de durată, fie se internează pentru diverse probleme de sănătate. O mare parte a acestor copii provin din medii defavorizate, părinții neputând să le asigure lucrurile de strictă necesitate pentru o îngrijire corespunzătoare.

    Pe secția Pediatrie cronici din Tășnad, copiii adandonaţi și cu probleme grave de sănătate sunt tratați și îngrijiți pe perioade îndelungate de timp, care ajung până la 8-9 luni. Pentru acești copii este nevoie zilnic de hăinuțe, scutece și produse de igienă, necesar care este acoperit integral din donații.

    Pentru a sprijini acești copii facem apel la oamenii cu suflet mare, care sunt așteptați să facă donații către Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, constând în: haine nou -născuți și copii; scutece de unică folosință; produse de igienă (șampoane) și creme anti eritem (produse noi, sigilate, aflate în termenul de valabilitate și omologate de Ministerul Sănătății)”, au transmis asistenţii de la Spitalul din Satu Mare.

    Produsele donate pot fi predate asistenților sociali din UPU Satu Mare, în fiecare zi, pe bază de proces verbal.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE