More


  Prefectul Darius Filip a dat startul la ”Maratonul Poveștilor”

  =

  povesti

  Prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, le-a citit, ieri dimineață, o poveste copiilor în cadrul unei ample acțiuni dedicată promovării lecturii în rândul copiilor intitulată „Maratonul poveștilor”, inițiată de Biblioteca Județeană. A fost primul care a dat curs invitației făcute de Biblioteca Județeană.

  Este pentru al șaptelea an consecutiv în care bibliotecarii sătmăreni demarează o astfel de campanie în jurul datei de 2 aprilie, declarată de către UNESCO drept Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret.

  Conducerea Bibliotecii Județene a lansat, și cu ocazia acestei ediții a „Maratonului poveștilor”, invitația către reprezentanții autorităților publice locale – Instituția Prefectului, Consiliul Județean și Primăria municipiului Satu Mare – de a se alătura demersului bibliotecarilor și de a lectura o poveste sau un basm copiilor participanți, în spațiul bibliotecii.

  Primul care a răspuns a fost prefectul Darius Filip care le-a citit copiilor povestea ”Corbul și vulpea” după care a purtat o mică discuție cu aceștia pe marginea acestei povești. Copiii de la Grădiniţa “Dumbrava Minunată” din municipiul Satu Mare au fost receptivi şi au arătat, după citirea fabulei că au înţeles morala poveştii citite de către prefect.

  Toți copiii, preșcolari și elevi din ciclul primar, sunt așteptați la Biblioteca Județeană Satu Mare pentru a participa la „Maratonul poveștilor”, în perioada 3-7 aprilie 2017, în intervalul orar 0900-1200 și 1300-1400. Vor fi amenajate expoziții de carte și spații de lectură în Sala Multimedia și la Secția de împrumut pentru copii. Vestimentația prințeselor, a împăraților și regilor care domnesc în „Ținutul cunoașterii” va fi asigurată de către Teatru de Nord Satu Mare.

  Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret oferă Bibliotecii Județene Satu Mare și oportunitatea de a se alătura unui proiect educațional ce reunește peste 20 de biblioteci similare din țară, proiect intitulat „Prietenie pe o sfoară de sute de kilometri”.

  Rareş Jucan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img