More


  Premieră a proiectului educațional UniversiDay în municipiul Satu Mare

  - Advertisement -

  universiday

  Grupul EDUCATIVA a organizat ieri, 10 aprilie și azi, 11 aprilie, începând cu ora 9, pentru prima dată în municipiul Satu Mare, Caravana Educațională „UniversiDay”. Școlile care găzduiesc evenimentul sunt Colegiile Naționale „Doamna Stanca” și „Mihai Eminescu”.

  Caravana Educațională intitulată sugestiv “UniversiDay” a debutat ieri la Colegiul Național “Doamna Stanca”. Despre scopul acesteia, ce noutăți aduce ea și cum vine în sprijinul elevilor care se pregătesc să urmeze o facultate în străinătate și nu numai, a vorbit doamna director a Colegiului Național Doamna Stanca, Anna-Maria Marușca, explicând că evenimentul aduce împreună cererea (din rândul elevilor) și oferta (din partea instituțiilor și centrelor de consiliere) la nivel de studii universitare în străinătate. De asemenea, dânsa a menționat că este o mândrie pentru Colegiul Stanca să găzduiască pentru prima oară un astfel de târg educațional în Satu Mare, după modelul târgurilor anuale organizate în Cluj-Napoca la Casa de Cultură a Studenților.

  Elevii au avut oportunitatea să relaționeze direct cu cei prezenți la UniversiDay, oferindu-li-se astfel șansa de a primi răspunsuri la întrebările despre întregul proces de aplicare la o facultate în străinătate (care nu e tocmai unul simplu și ușor de înțeles), dar și să consulte vasta ofertă universitară de peste hotare sau să primească consiliere directă, la fața locului.

  Aniela Sălăjan – consilier Universalio (unul dintre serviciile pentru educație care a avut un stand la târg) a vorbit despre posibilitățile de studiu în țări precum Statele Unite sau Marea Britanie și despre cât de populare sunt aceste alegeri de a studia în țările occidentale menționate în rândul viitorilor studenți.

  UniversiDay – în prima zi a proiectului în premieră la Satu Mare – a fost în același timp de un real ajutor mai ales elevilor care nu știu încă pe ce domeniu educațional, din străinătate sau de la noi din țară, să facă niște primi pași în cariera lor universitară. Acest “fenomen” chiar – l-am putea numi – apare poate și datorită lipsei unei game mai largi de cursuri, ore de autocunoaștere și îndrumare profesională din ciclul liceal.

  Coordonatorul regional EDUCATIVA Alina Ciobanu a declarat că acest proiect nu dorește să încurajeze neapărat emigrarea tinerilor români, ci mai degrabă își propune să ofere posibilități de studiu în domenii încă poate inexistente la noi în țară sau care nu beneficiază încă de un cadru instituționalizat de învățare. Mai mult, este sprijinit studiul în străinătate în vederea formării de noi mentalități și acumulării de noi cunoștințe, care, la o eventuală întoarcere a studenților în țară – fapt dezirabil – să aducă un aer proaspăt în ceea ce privește dezvoltarea durabilă a României.

  Prima zi a târgului educațional s-a dovedit a fi un succes prin numărul mare de participanți și reprezentanții standurilor care au oferit informații utile, actuale și calitative în ceea ce privește mediul universitar internațional, dar nu numai.

  Rareş Jucan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare