More  S-a dat startul la sacrificarea mieilor de Paște

  Miei Paste

  Preț foarte bun la mieii ce urmează a fi sacrificați de Paște în Piața de Vechituri. Ieri a fost prima zi când a fost permisă sacrificarea mieilor.

  12 lei/kg, negociabil
  Cu toate că ieri a fost prima zi când autoritățile din Satu Mare au permis sacrificarea mieilor de Paște, la locul special amenajat în acest sens din Piața de Vechituri s-a prezentat doar un singur cioban cu 20 de miei. Până la ora 10.00 a vândut deja jumătate dintre ei.

  Prețul este unul foarte bun. Dacă în anii precedenți în această primă zi ciobanii testau piaţa cerând 15-16 lei, acum s-a solicitat doar 12 lei/kg/viu, preț la care se mai putea negocia.

  Prețul real
  De exemplu, un sătmărean a cumpărat un miel de 29 de kg la prețul de 10 lei/kg. Adică a achitat ciobanului 290 de lei. A mai dat 25 de lei măcelarului. În total 315 lei. După sacrificare din cele 29 de kg viu, sătmăreanul s-a ales cu 16-17 kg de carne de miel. La un calcul simplu, prețul real al kilogramului de carne de miel este aproape 20 de lei. Un preț foarte bun față de anii precedenți.

  ”Centrul de Sacrificare Temporar a Ovinelor și Caprinelor”, situat în Piața de Vechituri va fi deschis zilnic între orele 7.00 și 17.00, cu excepția zilei de sâmbătă, 15 aprilie, când va fi deschis doar până la ora 13.00.
  Cristian Stan

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE