More

  Susţinere pentru majorarea indemnizațiilor pentru veterani, văduve și invalizi de război

  ioana-bran-(3)

  Veste bună pentru veterani, invalizi și văduve de război. Deputatul social-democrat al județului Satu Mare, Ioana Bran, sprijină Ordonanța de Urgență 92/2016 privind acordarea de indemnizaţii şi sporuri invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război.

  „La data înființării Asociației Naționale a Veteranilor de război în 1990 erau înscriși aproximativ 900.000 de membri. În prezent, mai sunt în viață aproximativ 30.000 de veterani de război și aproximativ 100.000 de văduve ale acestora. În județul Satu Mare, din peste 2000 de veterani de război mai trăiesc astăzi doar 23. Această situație se întâlnește la nivel național, iar noi, încet, ne îndreptăm către a le purta amintirea celor care au fost și sunt eroi naționali. Stimați colegi, mărirea indemnizației este necesară, având în vedere faptul că aceasta nu a mai fost mărită din 2008. Suntem azi aici datorită celor care au luptat și și-au dat viața pentru România de azi, și suntem aici pentru binele poporului român. Pe ziua de 29 aprilie se sărbătorește „Ziua Veteranului de Război”, așa că este momentul ideal să adoptăm această măsură. Grupul parlamentar PSD susține prezenta Ordonanță de Urgență și mulțumește veteranilor de război pentru contribuția adusă țării noastre”, a declarat în plenul Camerei Deputaților, parlamentarul social-democrat de Satu Mare, Ioana Bran.

  Totodată, la sfârșitul luării de cuvânt, deputatul PSD a redat câteva versuri din poezia „Se sting veteranii!” scrisă de colonelul Gheorghe Lăcătuș, veteran de război:

  „Se sting veteranii, lăsați în uitare,
  Încet, în tăcere și-n  lacrimi se sting.
  Și nimeni nu-i plânge!
  Pe nimeni nu doare
  Că mor veteranii!
  Nici ei nu mai plâng!

  De-aceea, copile, când  trec veteranii
  Cu fețele supte, ca de sfinți bizantini,
  Oprește-te-n loc, căci ei sunt titanii
  Istoriei noastre!
  Și lor să te-nchini!”.

  Astfel de măsuri au un impact pozitiv la nivelul țării, contribuind la un trai mai bun pentru diversele categorii de cetățeni.

  Rareş Jucan

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE