More


  Terenurile de fotbal din cartiere, vandalizate

  - Advertisement -

  Teren-vandalizat-2

  Terenurile de fotbal din aproape toate cartierele din Satu Mare sunt vandalizate și distruse în fiecare zi. Acestea au fost amenajate de fosta administrație, îngrădite și care arătau chiar bine. Între timp, însă, s-a schimbat administrația, iar aceste terenuri au rămas în paragină. După materialul apărut în Gazeta de Nord Vest, actuala conducere a Primăriei Satu Mare va  rezolva această problemă în cel mai scurt timp posibil.

  Distrugeri barbare
  De exemplu, terenul de pe aleea Milcov din Micro 15 arată sub orice critică. Găuri mari în gardul de plasă de sârmă din jurul terenului, plasa de la poartă ruptă, mizerie. Practic, acest teren a fost vandalizat și distrus fără ca nimeni să intervină.

  Chiar dacă nu la fel de prost, dar într-o stare deplorabilă, se află și terenul de pe strada Belșugului din Micro 17. La fel ca și în cazul celui de pe Milcov, și aici gardul de plasă de sârmă este spart, plasa porților este ruptă, mizerie de nedescris pe teren. Nimeni nu are grijă.

  Mai mult decât atât, uneori aici apar și conflicte între romii de pe Ostrovului și tinerii din zonă în privința folosirii acestui teren.

  Ce spune Primăria?
  Managerul public al municipiului Satu Mare, Masculic Csaba, a precizat că situația acestor terenuri este mult mai complexă. Nu au fost încă preluate de ADP. ”Acele terenuri nu au fost încă predate către ADP (Administrația Domeniului Public) în administrare. Urmează să fie predate și preluate de către ADP. După ce se va întâmpla asta, nu vor mai arăta așa cum arată acum. Acest lucru se va întâmpla cel mai târziu săptămâna viitoare. Nu promit în această săptămână, dar cel mai târziu săptămâna viitoare vor fi predate ADP-ului. Să vedem dacă trebuie pregătit și un proiect de hotărâre”, a spus Masculic.

  Teren-vandalizat-1

  City-managerul nu-și poate explica de ce sunt atât de vandalizate aceste terenuri. Este un vandalism total. ”Și ieri (n.r. luni) am fost în vizită cu domnul primar, exact pe terenul de pe strada Milcov, unde am constat că ce s-a putut fura s-a furat, inclusiv acele grilaje de scurgere a apei de pe teren. Nu înțelegem acest vandalism. Plasele laterale sunt rupte, mizerie, în condițiile în care a existat o ușă de intrare… Dar și această ușă de intrare. Sunt făcute zeci de găuri. Îmi spuneau oamenii că acum copiii intră cu bicicletele. E debandadă totală”, a mai declarat Masculic Csaba.

  Vor fi păzite
  Managerul public al municipiului Satu Mare mai spune că, în mod normal, acele terenuri vor fi păzite și, în cazul în care vor fi solicitări, vor putea fi chiar închiriate. ”În mod normal acolo ar trebui să existe un paznic permanent. Acuma că vor fi sau nu închiriate vom vedea. În mod normal, acestea ar trebui să fie un teren liber, numai că trebuie supravegheat. Dacă vor exista solicitări va putea fi și închiriat. Trebuie îngrijite însă și zonele verzi din jurul acestor terenuri”, a mai precizat Masculic.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare