More


  Vama Petea este semiparalizată

  - Advertisement -

  Vama-Petea

  Este nebunie la Vama Petea, unde se stă cu orele la coadă. Se pare că intensificarea controalelor la frontieră începând de ieri, măsură ce vine ca urmare a intrării în vigoare a Regulamentului 458/2017 de modificare a Codului Frontierelor Schengen (Regulamentul 399/2016), adoptat de către Parlamentul European și Consiliul Europei, a mărit foarte mult timpii de așteptare.

  La Vama Petea se stă cel mai mult la coadă. Potrivit site-ului Poliției de Frontieră, Vama Petea este cu roșu pe harta timpilor de așteptare, ceea ce înseamnă că se stă la coadă cel puțin o oră. Cei care așteaptă să treacă frontiera, fie că vor să intre, fie că vor să iasă din țară, spun că se stă la coadă și până la două ore.

  Noile controale constau în verificarea documentelor de călătorie și consultarea bazelor de date relevante cu privire la toate persoanele, inclusiv cele care beneficiază de dreptul la liberă circulație în temeiul dreptului UE (și anume cetățenii UE și membrii familiilor lor care nu sunt cetățeni ai UE) atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară.

  Și a fost doar prima zi. Dar având în vedere că se apropie Sărbătorile Pascale și sezonul estival, precum și faptul că atât Poliția de Frontieră Română, cât și autoritățile de frontieră din statele vecine vor implementa aceste măsuri, se prefigurează creşterea și mai mult a timpilor de aşteptare.

  Pentru a evita acest lucru, s-a suplimentat personalul care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

  Interesant este faptul că Vama Petea este singura din țară cu roșu. În același timp, la Urziceni, timpul de așteptare este de maxim 20 de minute. Cei interesați pot consulta harta interactivă publicată de Poliția de Frontieră cu privire la timpii de așteptare în vămi pe https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img