More

    Vasile Ţânțaș a pierdut procesul cu Primăria Satu Mare în cazul Dacia

    Hotel-Dacia

    Primăria Satu Mare a câştigat un proces cu SC Dacia SA, aparţinând omului de afaceri Vasile Ţânţaş, prin care societatea este obligată să salveze ce se mai poate din hotelul simbol al municipiului Satu Mare. Nu cu mult timp în urmă, omul de afaceri a fost condamnat pentru distrugerea Hotelului Dacia.

    Decizia poate fi atacată
    Anunţul a fost făcut de primarul Kereskenyi Gabor pe pagina sa de facebook.“Vă informez că Municipiul Satu Mare a câștigat la sfârșitul lunii trecute un proces cu Dacia SA, firmă care a fost obligată la „asigurarea etanşeităţilor la învelitoare, tabachere, coşuri de fum, luminator, închiderea golurilor la faţade, evacuarea apelor pluviale din toate zonele, asigurarea ventilării controlate (mai ales în subsol), montarea unei schele şi pânze de protecţie pe faţada principală atât pentru protecţia componentelor artistice cât şi pentru protecţia pietonilor, verificarea zidurilor calcan (către proprietăţile vecine )”.

    Dacia SA are posibilitatea de a ataca hotărârea Judecătoriei Satu Mare, dar cred că municipiul Satu Mare va avea până la urmă câștig de cauză și în acest litigiu, numărul dosarului: 9994/296/2016, a scris primarul pe pagina sa de facebook. Cel mai probabil, sentinţa va fi atacată.

    Condamnare și amenzi
    Recent, omul de afaceri Vasile Ţânţaş a fost condamnat la un an de închisoare şi obligat la plata unor despăgubiri de peste 700.000 de euro pentru distrugerea hotelului Dacia.

    De asemenea, administratorul Hotelului Dacia a fost sancționat de Direcția pentru Cultură și Patrimoniu Satu Mare cu o amendă în valoare de 8.000 de lei. Directorul Mircea Drăgan a mai spus că amenda a fost aplicată din cauza faptului că nu există un proiect de conservare ci doar măsuri minime de protejare. “Administratorul societăţii a fost amendat cu suma maximă de 8.000 de lei. A fost invitat la sediul societăţii, nu s-a prezentat, şi a fost amendat în lipsă. Am avut nevoie de un martor, prin intermediul Facebook-ului am reuşit să găsim o persoană care a fost martor pentru întocmirea acestui proces verbal de contravenţie. Amenda a fost preluată, a ajuns la domiciliu. Acţiunea penală a pornit pentru că nu şi-a luat aceste măsuri de conservare conform legii. Măsurile de conservare înseamnă punerea în siguranţă a clădirii: închideri, să nu pătrundă apa, ploaia, vântul, zăpada. Nici până în acest moment acest proiect de conservare nu a fost depus spre avizare şi, pe lângă acest fapt, nu a luat nici măcar măsuri minime de protejare”, a spus Drăgan.

    Cristian Stan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE