More


  20 de ani de învățământ universitar la Satu Mare

  - Advertisement -

  20 ani invatamant satmarean

  Conducerea filalei sătmărene a Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, reprezentată de conf. univ. dr. Olimpia Neagu, prof. univ. dr. Claudiu Porumbăcean şi conf. univ. dr. Mircea Teodoru, au prezentat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, un proiect dedicat aniversării a 20 de ani de învăţământ universitar la Satu Mare.

  Proiectul se adresează nevoii de stimulare a interesului tinerilor pentru educație universitară în orașul în care locuiesc, Satu Mare, prin intermediul editării monografiei ”20 de ani de învățământ universitar la Satu Mare” care va prezenta istoricul și performanțele educaționale și de cercetare științifică ale filialei Satu Mare a Universității de Vest ”Vasile Goldiș” Arad.

  Scopul proiectului este acela de a crește vizibilitatea învățământului universitar ”Vasile Goldiș” în rândul populației sătmărene.

  Obiectivele specifice urmărite sunt: realizarea monografiei filialei Satu Mare a Universității de Vest ”Vasile Goldiș” Arad; promovarea șansei, pentru absolvenții de liceu, de a urma studii universitare la standarde acreditate de calitate în localitatea în care locuiesc, Satu Mare; evidențierea contribuției educației universitare la intrarea pe piața muncii, succesul profesional și în viață, în rândul tinerilor sătmăreni; promovarea ofertei educaționale a filialei Satu Mare a Universității de Vest ”Vasile Goldiș” Arad.

  Beneficiari: elevi din liceele sătmărene, instituții școlare, cu bibliotecile acestora, angajatori locali, instituții publice educaționale locale (Inspectoratul Școlar Județean, Casa Corpului Didactic, CJRAE) AJOFM, autorități locale, studenți și absolvenți ai Universității de Vest ”Vasile Goldiș” Arad filiala Satu Mare.

  Rezultat: monografia ”20 de ani de învățământ universitar la Satu Mare” în 150 de exemplare.

  Conținutul proiectului editorial:

  -începuturile învățământului universitar la Satu Mare și tradiția universitară, istoricul filialei și universitatea-mamă, prezentarea filialei (documente din arhiva filialei Satu Mare a Universității de Vest ”Vasile Goldiș” Arad);

  -repere biografice ale fondatorului: prof.univ.dr. GAVRIL ARDELEAN;

  -activitatea de cercetare științifică -în sprijinul dezvoltării locale;

  -alumni cu realizări profesiobale deosebite: interviuri și testimoniale cu foste și actuale cadre didactice, studenți și absolvenți, colaboratori;

  -prezentarea ofertei educaționale a filialei Satu Mare a Universității de de Vest ”Vasile Goldiș” Arad.

  Perioada de implementare: iunie-octombrie 2017.

  Buget: 10.000 lei.
  Impact estimat: Proiectul editorial contribuie la îmbunătățirea capitalului uman al municipiului Satu Mare, în două moduri. În primul rând, o asemenea monografie a educației universitare cu tradiție la Satu Mare, rod al muncii colective a unor cadre didactice universitare, ca producție intelectuală și spirituală, întregește patrimoniul cultural local. În al doilea rând, lecturarea ei de către cititorii sătmăreni, stimulează interesul pentru efortul de investi în dezvoltarea propriului lor capital uman. Elevii de liceu vor găsi răspunsul la problema ”cum și unde să-și continue studiile”.Unitățile școlare și bibliotecile acestora din Satu Mare vor beneficia de informații privind oferta educațională și istoricul filialei Satu Mare a Universității de Vest ”Vasile Goldiș” din Arad într-un format tipărit, care va putea fi folosit ca referință pentru generațiile actuale și cele viitoare de elevi. Principalii angajatori din Satu Mare vor cunoaște mai în detaliu partenerul educațional care le furnizează forța de muncă de care au nevoie pentru a performa pe piață. Autoritățile publice locale vor avea un punct de referință în discuțiile cu potențialii investitori pentru a-i atrage să contribuie la dezvoltarea economică prin crearea de locuri de muncă. Studenții și absolvenții Universității de Vest ”Vasile Goldiș” din Arad filiala Satu Mare vor avea sentimentul de apartenență la o comunitate academice cu tradiție și prestigiu. Lecturând această monografie, se stabilește o relație specială între cititor, indiferent cine este acesta, și ceea ce reprezintă această universitate în peisajul cultural local.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare