More


  A debutat Samfest Jazz International 2017, ediția a IX-a

  - Advertisement -

  jazz

  Joi, 22 iunie, Concertul Filarmonicii ”Dinu Lipatti” începe la ora 18.30;

  În 23 – 25 iunie concertele de jazz vor începe de la ora 19.00, ordinea formațiilor fiind următoarea:

  – Vineri, 23 iunie: Essential Notes (RO); Barabas Lőrinc Quartet (HU) și Adam Baldych & Helge Lien Trio (PL/NO)

  – Sâmbătă, 24 iunie: Irina Sârbu Quartet (RO), Trygve Seim & Frode Haltli (NO) și Trompetre (RO)

  – Duminică, 25 iunie: Kekko Fornarelli Trio (IT) și Philip Catherine Trio (BE)

  ESSENTIAL NOTES (RO) la SAMFEST JAZZ 2017
  Essential Notes este un proiect ce a luat naștere în toamna anului 2014 în Satu Mare, având la bază doi instrumentiști: Simion Bărnutiu – clape, computer, și Kányádi Robert – tobe, percuție. Ambii muzicieni provin din medii muzicale asemănătoare și au mai colaborat în cadrul altor proiecte. Compozițiile trupei sunt influențate de jazz-ul contemporan,de artiști precum Bugge Wesseltoft, Snarky Puppy, Hidden Orchestra, Portico, dar și de experiențele muzicale ale ambilor muzicieni. De fapt, afinitatea lor pentru jazz și improvizație aduce în fața audienței un mix de sonorităti dat de sound-ul specific muzicii electronice și de cel organic, reprezentat de pian și tobe acustice.

  “Introspection” este albumul de debut al grupului de jazz electro-acustic Essential Notes pe care îl puteți asculta și descărca aici: https://essentialnotes.bandcamp.com/

  BARABÁS LŐRINC QUARTET la Samfest Jazz International 2017
  Barabás Lőrinc Quartet, format din Cséry Zoltán – keyboard, Herr Attila – chitară bass, Nagy Zsolt – tobe și desigur Barabás Lőrinc la trompetă, s-a înființat în 2015 iar noul lor album “Beardance” a ieșit în anul 2016.

  Stilul lor de jazz este unul mai groovy, combinat cu elemente electronice, pop, folk, existând și pasaje de acid trip hop și jazzy drum & bass. La fel ca și membrii formației, albumul este ca un creuzet de diferite stiluri, note de bas impunătoare, trompeta acomaniată armonios de clapă, rezultând într-o sunet interesant și unic.

  ADAM BALDYCH & HELGE LIEN TRIO (PL/NO)
  Adam Baldych ni se alătură din nou la Samfest Jazz, de data aceasta sub o nouă formulă, împreună cu Helge Lien Trio. Adam Bałdych este probabil cel mai bun violonist în jazz de astăzi. Este cunoscut pentru o serie de lansări și colaborări cu muzicieni precum Marius Neset, Morten Lund, Lars Danielsson, Jacob Karlzon, Verneri Pohjola și Leszek Możdżer.

  Pianistul Helge Lien este unul dintre cele mai mari talente dintre tineri din Scandinavia. Impreună cu ai lui musicieni Thomas Fonnesbaek la bass și Per Oddvar Johansen la tobe, ei își croiesc drumul în inimile ascultătorilor prin melodiile lor fin chibzuite; inventivitatea acestui trio pare să să fie fără limite. Adam Baldych împreună cu Helge Lien Trio, combină influențele jazz-ului, muzicii poloneze și norvegiene populare și populare moderne. “Bridges”, lansat la casa de discuri ACT Music în 2015, este un album plin de melodie și muzicalitate remarcabile.

  IRINA SÂRBU BAND la Samfest Jazz International 2017
  Vocalista Irina Sârbu este un artist recunoscut de critică de specialitate și îndrăgit de marele public, având ca fundație o vastă cultură muzicală. Calitatea vocii, timbrul inconfundabil și performanță în acrobație vocală au impus-o printre cei mai buni vocalisti români de jazz. Irina Sârbu Band este unul dintre proiectele Irinei Sârbu, alături de partenerii ei de scenă care îi sunt alături de 14 ani: Puiu Pascu –pian, Ciprian Parghel – contrabas și Tudor Parghel – tobe.

  Puiu Pascu este un maestru al claviaturii și improvizației Frenezia și plăcerea cu care cântă și arderea intensă în procesul interpretativ-creator îl transform ape Puiu Pascu într-un artist unicat în peisajul jazz-istic românesc. Ciprian Parghel, apreciat ca fiind cel mai valoros contrabassist al generației sale, Tudor Parghel apreciat drept cel mai valoros baterist român din ultimii ani, cei doi au reușit să atingă performanțe muzicale impresionante, încă de la vârstă fragedă în formula de trio-familie “Anca Parghel și fii”. Proiectul Irina Sârbu Band este unul de success, având un repertoriu alcătuit din piese cunoscute de gen – jazz, samba, bossa nova, tango Argentinian, muzică românească interbelică, muzică franceză, muzică rusească și folclor. Originală este însă interpretarea care, de la o apariție la alta, este din ce în ce mai spectaculoasă prin expresivitate, improvizație, imaginative, tehnică solo și de grup, temperamentul exploziv și plăcerea de a cânta împreună fac din fiecare concert o reverie de neuitat.

  Trygve Seim & Frode Haltli at Samfest Jazz International 2017
  Saxofonul și acordeonul ar putea părea, la suprafață, o combinație neobișnuită, dar este într-adevăr una perfectă. Ambele instrumente conduse de aer, una prin suflare, alta prin comprimare sau extindere a burdufului, muzicienii norvegieni Trygve Seim la saxofon sopran și tenor și Frode Haltli la acordeon au apărut împreună în multe contexte, începând din 2001, cei doi fiind personaje cheie în lumea muzicii norvegiene. “Yeraz” este prima lor înregistrare împreună, compusă din 10 duo-uri de reverii intime. Compozițiile lor au elemente folclorice, improvizații cu unghiuri creative, pline de calm, căldură și claritate, iar saxofonistul Seim, care îndoaie notele în așa fel încât te face să crezi pentru câteva momente că e posibil un glissando la saxofon, aproape că transformă instrumentul într-un duduk armean.

  TROMPETRE la Samfest Jazz International 2017
  Trompetist, muzician și producător, Petre Ionutescu (trompetă, flaut, caval, tilincă) este membru fondator al formațiilor Funky Growl, Blazzaj și fondator al asociației Romanian Brass Society, având colaborări cu The Veils, Subcarbati, Negură Bunget și Alexandrina. Fiind inițial un proiect solo, lui Petre Ionuțescu (Trompetre) i s-au alăturat pe parcurs mai mulți artiști-prieteni dragi, conceptul proiectului devenind astfel TROMPETRE cu PRIETENÍI.

  Petre Ionuțescu (trompet, flute, caval, tilinca), Gabriel Almasi la chitară, electronice, Sergiu Cătană la instrumente de percuție și Anghel Mailat la electric bass, synth sunt membrii prieteni ce s-au alăturat lui Petre, iar compozițiile lor sunt transcendentale, colorate, ce te poartă dincolo de ego.

  Kekko Fornarelli TRIO la Samfest Jazz International 2017
  Kekko Fornarelli Trio este un nou proiect al lui Kekko Fornarelli, compus din Francesco Fornarelli – piano&synth, Dario Congedo – drums și un nou membru la bass: Federico Pecoraro. Modul lor de a-și spune poveștile, împărtăși emoțiile și experiențele prin intermediul muzicii este unul colorat, unul care creează muzică mai mult pentru a o observa, decât pentru a o asculta. Muzica lor te duce cu gândul la Esbjörn Svensson și felul lui grațios, intelligent de a crea, îndepărtând preconcepțiile despre unde ar trebui să se afle granițele dintre genurile de muzică. Kekko Fornarelli e un tânăr pianist extrem de apreciat pe plan internațional. Kekko Fornarelli Trio este cu siguranță o nouă voce pe scena italiană a muzicii jazz.

  PHILIP CATHERINE TRIO la Samfest Jazz International 2017
  Philip Catherine, un strălucit chitarist de jazz, a fost în fruntea scenei europene a jazzului incă din anii șaizeci. El este considerat bunicul jazzului belgian, în timp ce continuă să minuneze scena de jazz din întreaga lume. Philip Catherine Trio este compus din Philip Catherine -chitară, tânărul fenomen Antoine Pierre-drums și partenerul de lungă durată Philippe Aerts -double bass, aceștia încântă atât fanii jazz cât și iubitorii de muzică clasică.



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img