More
  spot_img

  A fost semnat contractul pentru al treilea pod

  - Advertisement -

  Pod Somes

  Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, împreună cu deputatul Loránd Magyar, au anunțat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, faptul că Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a semnat vineri, 30 iunie, ordinul de ministru pentru realizarea obiectivului de investiție “Pod peste râul Someș-amplasament strada Ștrandului”.

  O investiție așteptată de 27 de ani
  Primarul a declarat că este vorba despre o investiție mult așteptată de peste 27 de ani. ”Ordinul de ministru pentru alocarea sumelor pentru investiția Podul peste râul Someș, amplasament strada Ștrandului, a fost semnat de doamna ministru Sevil Shhaideh. A fost demarată în septembrie anul trecut licitația pentru proiectul tehnic și, peste o lună, undeva prin 30 iulie, va fi gata proiectul tehnic. Ceea ce este un pas foarte important să avem în mână un proiect tehnic în baza căruia să putem să demarăm expropierile și licitația pentru execuția lucrărilor”, a declarat primarul Kereskenyi.

  Investiție de peste  80 de milioane de lei
  Este vorba despre o finanțare de peste 80 de milioane de lei, iar primarul spune că licitația pentru începerea lucrărilor efective va fi gata în acest an.

  ”Suma despre care vorbim este de 82 de milioane de lei, bani care trebuie să vină din PNDL, și peste 30 de zile, dacă vom avea proiectul tehnic, vom putea începe demersurile pentru expropierea celor șase sau șapte imobile care sunt pe amplasament, la rampa dinspre strada Ștrandului, și să facem pregătirile ca în acest an să facem procedurile de licitație pentru execuție”, a mai spus Kereskenyi. Edilul șef a mai dat asigurări că în circa două săptămâni va fi făcută o prezentare vizuală cu privire la cum va arăta al treilea pod peste râul Someș la Satu Mare.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare