Caravana „GO Romania!” a ajuns ieri în județul Satu Marecaravana

Caravana „GO Romania!” a ajuns ieri în județul Satu Mare, mai exact la Negrești –Oaș, unde a avut loc primirea și expunerea autoturismelor, urmând ca în această dimineață să aibă loc primirea oficială făcută de primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca.

Din partea României va participa un singur echipaj, și anume George Negrea din Satu Mare, președintele clubului ”Drum Bun”.

Evenimentul este organizat de Ambasada României la Varșovia, alături de Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Polono-Română și Uniunea Națională a Patronatelor din România.

„GO Romania!” presupune refacerea simbolică a itinerariului parcurs de turiștii polonezi spre litoralul Mării Negre în anii ’70-’80 ai secolului trecut, sub forma unei caravane auto compuse din 20 de autoturisme Dacia (modele 1100, 1300 și 1310) și Polski Fiat.

Evenimentul, care se desfășoară în perioada 26 iunie – 9 iulie, aduce împreună două asociații participante, care reunesc iubitorii din Polonia ai vechilor autoturisme românești Dacia (Asociația “Drum Bun” din Cracovia și Satu Mare), respectiv Polski Fiat (Stowarzyszenie Miłośników Fiata 125p). Pe parcursul a două săptămâni, caravana va străbate teritoriul României pe ruta Satu Mare/Negrești Oaș – Cluj-Napoca – Hunedoara – Târgu Jiu – Pitești – București și retur, prin Curtea de Argeș – Sibiu – Oradea.

În orașele de pe traseu, vor avea loc festivități cu public, organizate de autoritățile locale dedicate caravanei și mediatizate atât în presa regională, cât și în cea națională.
De asemenea, la București vor avea loc întâlniri cu principele Radu la Palatul Elisabeta, președintele României, Klaus Iohannis, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

„GO Romania!” este dedicat bunelor relații polono-române, promovării litoralului românesc în Polonia, pasionaților de autovehicule de epocă, precum și celor care îndrăgesc cultura și istoria polonă, care se vor putea bucura de o serie de evenimente organizate pe întreg traseul străbătut de caravană.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts