Caravana ”GO Romania” a trecut ieri prin Satu Marecaravana

Caravana „GO Romania!” a trecut ieri prin Satu Mare având ca destinație finală litoralul Mării Negre. Cei 40 de membri ai acestei expediții refac simbolic drumul parcurs de turiștii polonezi spre litoralul Mării Negre în anii ’70-’80. Caravana a ajuns ieri în Satu Mare după ce, dimineața, au fost primiți la Negrești-Oaș de primarul Aurelia Fedorca.

Un sătmărean în caravană
Din partea României va participa un singur echipaj și anume George Negrea din Satu Mare, președintele clubului ”Drum Bun”. Acesta a declarat că atmosfera în cadrul membrilor expediției este excelentă și destinsă. ”Caravana noastră a ajuns azi la Satu Mare, iar în interior, atmosfera e plăcută, polonezii se simt bine. Foarte mulți dintre ei se află pentru prima dată în România, au primul contact cu țara noastră și sunt foarte entuziasmați. Dar mai avem foarte mult drum de parcurs, marea e încă departe, și sperăm ca mașinile să ne țină până acolo”, a declarat sătmăreanul George Negrea.

„GO Romania!” presupune refacerea simbolică a itinerariului parcurs de turiștii polonezi spre litoralul Mării Negre în anii ’70-’80 ai secolului trecut, sub forma unei caravane auto compuse din 20 de autoturisme Dacia (modele 1100, 1300 și 1310) și Polski Fiat.

Orașe parcurse
Evenimentul care va avea loc în perioada 26 iunie – 9 iulie, aduce împreună două asociații participante, care reunesc iubitorii din Polonia ai vechilor autoturisme românești Dacia (Asociația “Drum Bun” din Cracovia și Satu Mare), respectiv Polski Fiat (Stowarzyszenie Miłośników Fiata 125p). Pe parcursul a două săptămâni, caravana va străbate teritoriul României pe ruta Satu Mare/Negrești Oaș – Cluj-Napoca – Hunedoara – Târgu Jiu – Pitești – București și retur, prin Curtea de Argeș – Sibiu – Oradea. În orașele de pe traseu, vor avea loc festivități cu public, organizate de autoritățile locale dedicate caravanei și mediatizate atât în presa regională, cât și în cea națională.

De asemenea, la București vor avea loc întâlniri cu principele Radu la Palatul Elisabeta, președintele României, Klaus Iohannis, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Evenimentul este organizat de Ambasada României la Varșovia, alături de Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Polono-Română și Uniunea Națională a Patronatelor din România. „GO Romania!” este dedicat bunelor relații polono-române, promovării litoralului românesc în Polonia, pasionaților de autovehicule de epocă, precum și îndrăgitorilor culturii și istoriei polone, care se vor putea bucura de o serie de evenimente organizate pe întreg traseul străbătut de caravană.
Rareș Jucan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts