More


  Contract de 25 milioane euro pentru drumul Beltiug-Bogdand-Hodod

  - Advertisement -

  contract

  La sediul Consiliului Judeţean Satu Mare a avut loc ieri semnarea contractului de finanțare pentru “Modernizarea drumurilor județene DJ 108R din DN 19A Beltiug – Beltiug Băi – Dobra – Hurezu Mare – DJ 108P – DJ 196 Corund – Bogdand – Hodod limita de județ Sălaj”. Contractul a fost semnat de către preşedintele CJ, Pataki Csaba, şi directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Vest, Marcel Boloş, în prezenţa primarilor comunelor prin care trece drumul: Beltiug, Hodod, Bogdand, Supur şi Corund.

  Primul proiect  pe noul POR
  Acesta este primul proiect câștigat pe noul Program Operațional Regional de către Consiliul Județean. “A fost primul proiect pe Programul Operaţional Regional 2014-2020 depus de judeţul Satu Mare. Am fost printre puţinele judeţe care am trecut printre toate filtrele administrative şi procedurale”, a afirmat Pataki.

  În cadrul conferinţei, Marcel Boloş a ţinut să felicite echipa de la Satu Mare care s-a ocupat de scrierea proiectului. “Aş vrea să felicit echipa de la Satu Mare pentru eforturile care s-au făcut ca acest contract de finanţare să poată fi semnat astăzi. Proiectul tehnic al structurii rutiere se adresează unui număr de patru comunităţi locale cu 13.152 de locuitori, care are o lungime totală de 34 de km şi o valoare de 25 milioane euro. Este un proiect însemnat pentru judeţul Satu Mare dar şi pentru Regiunea de Dezvoltare Nord Vest”, a declarat Marcel Boloş.

  Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană și Guvernul României, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multinodale.

  Lucrări la Centura Sătmarului
  Tot cu aceeași ocazie, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a anunțat că sunt șanse foarte mari ca până la finele acestei luni să fie semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru Centura Sătmarului. ”Există semne bune ca luna iunie să nu se încheie fără a avea ordinul de începere a lucrărilor la Centura municipiului Satu Mare. Ordinul de începere a acestor lucrări va fi semnat în câteva zile”,a precizat Pataki.

  Președintele Consiliului Județean a mai arătat că, în principiu, în prima fază va fi proiectarea, care va dura 6 luni, apoi va urma execuția. ”Eu zic că nu va dura atât de mult deoarece firma a făcut studii de mai multe luni”, a mai afirmat Pataki.

  Rareș Jucan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img