Hramul Mănăstirii Scărișoarahram3

Cu ocazia sărbătoririi praznicului Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, la Mănăstirea Scărișoara, din județul Satu Mare, va avea loc celebrarea hramului. Vor fi prezenți mai mulți invitați de rang înalt din Biserica Ortodoxă și este așteptat un număr mare de credincioși.

Ca în fiecare an, la Mănăstirea Scărișoara va fi celebrat hramul prilejuit de una dintre cele mai însemnate sărbători ale creştinătății ortodoxe, Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. Mai multe detalii despre cum se vor desfășura procesiunile religioase a oferit, pentru GNV, părintele stareț al mănăstirii, Timotei Bel.

“La Mănăstirea Scărișoara este un praznic cu o deosebită semnificație duhovnicească, mai precis, este sărbătoarea mănăstirii – hramul. Slujba va începe din Ajun cu slujba de priveghere, începând cu ora 20, Acatistul în cinstea Sfântului Ioan Botezătorul, iar după ora 24, va fi săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie pentru toți credincioșii care s-au pregătit pentru Sfânta Împărtășanie. În ziua de 24 iunie, sâmbătă, de la ora 9:30, va avea loc primirea ierarhilor, după care se va desfășura slujba Sfintei Liturghii pe altarul de vară.”

La Scărișoara sunt așteptați toți credincioșii și pelerinii iubitori ai ortodoxiei care doresc să ia parte la acest praznic important.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts