More
  spot_img

  Ia tradițională românească, promovată prin carte de Biblioteca Județeană

  - Advertisement -

  biblioteca

  O acțiune inedită, având ca „personaje principale” cărțile, a avut loc ieri, în fața bibliotecii Județene Satu Mare. Evenimentul a fost gândit în contextul „Zilei Naționale a Iei”. Ziua Internaţională a fost sărbătorită ieri de angajaţii Bibliotecii Judeţene Satu Mare, printr-o acţiune inedită organizată sub genericul „Ia – cartea cunoașterii”. Activitatea a fost organizată la inițiativa bibliotecarilor de la Secția de împrumut pentru adulți, având ca scop intermedierea întâlnirii dintre carte, lectură, tradiție și membrii comunității sătmărene, într-o manieră inedită.

  Bibliotecarele, îmbrăcate în ie, au ieşit în faţa instituţiei la o nouă acţiune de schimb de carte. Cu această ocazie, bibliotecarele oferă sânziene celor care schimbă cărţi, iar doamnele care poartă ie primesc câte o diplomă şi au posibilitatea să îşi efectueze câte o fotografie într-un cadru special pregătit.

  “Am dorit să marcăm astăzi Ziua Internaţională a Iei printr-o metodă mai inedită, printr-o acţiune consacrată a Bibliotecii Judeţene Satu Mare, printr-un schimb de carte. Ne mândrim cu portul nostru naţional, de aceea am vrut să derulăm această acţiune şi să îndemnăm lumea spre lectură. Am pregătit o serie de surprize, pe lângă cărţile care le dăm la schimb, avem şi diplomă pentru cei care poartă ia şi cadre ca să facem poze cât mai interesante în portul nostru naţional”, a declarat directorul Bibliotecii Judeţene, Lacrima Istrăuan.

  Rareș Jucan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare