Incendii de amploare la Sanislău şi Satu Mareincendiu

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Someș” al judeţului Satu Mare a intervenit pentru limitarea şi stingerea a două incendii manifestate în spaţii închise şi pentru extragerea unei persoane surprinse sub dărâmături. Urgenţele au fost anunţate prin sistemul unic pentru apeluri de urgenţă 112, fiind semnalate în decurs de 11 ore, începând de marți după-amiază.

Hală în flăcări
În cursul zilei de marți, în jurul orei 15:37, ISU ”Someș” Satu Mare a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la sediul unei societăţi comerciale din localitatea Sanislău. Incendiul s-a dovedit a fi unul de amploare, dezvoltat pe o suprafață de aproximativ 2500 mp, la o hală de creştere a păsărilor.

Incendiul s-a manifestat generalizat la aproximativ 90% din suprafaţa imobilului, pentru stingerea acestuia și protejarea vecinătăților fiind concentrate în mod progresiv patru autospeciale de stingere cu apă și spumă şi un echipaj S.M.U.R.D. din cadrul serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă ale Detaşamentelor de Pompieri din Carei şi Satu Mare şi patru autospeciale de stingere din cadrul serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din localităţile: Sanislău, Pişcolt, Petreşti şi Foieni. Prin eforturile concertate ale echipajelor de intervenţie s-a reușit atât salvarea a patru hale şi a sediului administrativ, cât şi protejarea proprietăţilor învecinate.

Cauza probabilă a incendiului, în urma cercetărilor efectuate la faţa locului, a fost un scurtcircuit electric produs la cablul electric defect sau neizolat corespunzător al sistemului de încălzire. Incendiul a fost lichidat după trei ore, fără a exista victime.

Persoane evacuate
Ieri noapte, forţele de intervenţie ale Detaşamentului de Pompieri Satu Mare au intervenit, în jurul orei 02:30, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la subsolul unui bloc de locuinţe, situat pe raza localităţii Satu Mare. La sosirea pompierilor s-a constatat că se degajase o cantitate mare de fum pe casa scării, situație ce punea în pericol siguranța locatarilor, astfel că în cel mai scurt timp s-a procedat la evacuarea tuturor persoanelor care se aflau în imobil (aproximativ 10 persoane).

Pompierii militari au localizat şi lichidat incendiul cu operativitate, împiedicând în acest fel propagarea acestuia la întregul complex de locuinţe. Au ars aproximativ trei metri cubi de deşeuri (lemn, hârtie, materiale plastice şi textile). Cauza probabilă a incendiului: foc deschis în spaţii închise.

Cristian Stan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts