More


  NEPI ar putea începe lucrările în toamnă

  - Advertisement -

  nepi

  NEPI vrea să înceapă cât mai repede posibil, chiar din toamnă, construcția mega-mall-ului, potrivit celor afirmate ieri, în dezbaterea publică privind această investiție, de consilierul local Tiberiu Gunthner, care este și reprezentantul fondului de investiții. Lucrările ar urma să dureze aproximativ șase luni, astfel că, în primăvară, Satu Mare Shopping City ar putea fi inaugurat.

  Birocrația încetinește investiția
  Tiberiu Gunthner a precizat că cei de la NEPI au demarat procedurile privind licitația pentru firma care va executa proiectarea investiției, însă birocrația din România încetinește ritmul.

  „S-au demarat procedurile de licitație pentru firma care va face proiectarea. Din câte știu eu, sunt 6-7 oferte, sunt firme mari. Banii există pentru investiție, în orice clipă pot începe lucrările, numai birocrația în România este așa cum este. Din punctul nostru de vedere, normal ar fi ca PUZ-ul în cazul NEPI să intre în dezbatere în ședința de luna viitoare pentru aprobarea finală, și de acolo începe practic faza de autorizare a construcției, care va dura două-trei luni. Eu sper ca în toamnă să înceapă lucrările, și cei de la NEPI își doresc asta, numai că birocrația este foarte mare în România. La o lucrare atât de mare sunt și o serie de probleme, alimentarea cu energie electrică, care este problematică în Satu Mare, dar sunt demarate proiectele și cei de la NEPI vor să se apuce de treabă. Absolut tot ce se poate la această fază, ei au demarat, în ceea ce privește proiectarea, desigur”, a afirmat Gunthner.

  Nu sunt probleme cu terenurile
  Consilierul local a mai arătat că nu sunt probleme în ceea ce privește terenurile, NEPI a cumpărat tot și va construi doar pe terenul lor, iar durata de execuție va fi de cel mult șase luni.

  ”Dânșii, în final, au cumpărat tot ce și-au dorit acolo și construiesc numai pe terenul lor. Nu există nicio suprafață în litigiu. Durata de execuție a lucrărilor nu poate fi mai mare de șase luni. Normal ar fi un patru-cinci luni, dar în niciun caz mai mult de șase luni. Asta ar însemna că în primăvara anului viitor ar trebui să funcționeze. Asta este și dorința proprietarilor, fondul de investiții nu a investit ca să le stea banii acolo ci vor să-i recupereze”, a mai spus consilierul local. Cei de la NEPI au lansat și un concurs de soluții pentru podul pietonal de peste Someș.

  prima

  ”Lucrarea a fost demarată de NEPI, ei s-au oferit să plătească 100.000 de euro pentru un concurs de soluții și a fost adoptată soluția propusă de un proiectant care ar putea acuma să se ocupe de execuție. Lucrarea efectivă a pasajului pietonal de peste Someș este condiționată de accesarea unor fonduri europene. Dar astfel de lucrări sunt finanțate de Uniunea Europeană”, a mai spus Gunthner.

  Investiția NEPI
  Potrivit anunțului NEPI, suprafața totală care intră în calcul în acest caz este de 74.793 mp. Aici va fi construit mall-ul regional Satu Mare Shopping City pe o suprafață de 28.700 mp, în regim p+2E care va cuprinde hipermarket-uri sau supermarket-uri, galerii comerciale mall, centru comercial shopping mall. Pe lângă acestea va fi amenajată o parcare și 5% spații verzi. Mall-ul va fi amplasat în partea de lângă dig, iar în zona de lângă Drumul Careiului vor fi sute de locuri de parcare. Clădirea va fi una modernă, cu două faţade, una către Careiului şi una către Someş.

  Amplasamentul va fi accesibil din două părți. Dinspre Careiului, accesul va avea loc în apropiere de intrarea la Kaufland, unde va fi amenajat un sens giratoriu. Inițial, acest sens giratoriu era prevăzut să fie amplasat în zona intersecției străzii Dunării cu Drumul Careiului. De asemenea, va mai fi o poartă de acces dinspre străzile Dunării și Digului.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare