More


  Plan Roșu de Intervenție la Luna Șes după ce mai mulți turiști au fost răniți (exercițiu)

  - Advertisement -

  Cod Rosu

  Ieri noapte, ISU Satu Mare a organizat un amplu exercițiu pentru verificarea modului de intervenție a efectivelor proprii, precum și colaborarea cu celelalte structuri implicate, la declanșarea Planului Roșu de Intervenție. Conform scenariului exercitiului, la ora 18:00 s-a primit un apel prin Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (SNUAU) 112, despre un grup de opt turişti rătăciţi în zona Luna Şes, apelantul menționând că face parte din grupul celor amintiți și că toți s-au rănit în urma alunecării într-o pantă abruptă a pădurii.

  Aceştia s-au deplasat dinspre Maramureş spre Luna Şes, însă din cauza lipsei marcajelor specifice traseelor montane şi zonei împadurite s-au rătăcit.

  În cel mai scurt timp, au fost mobilizate forțe formate din pompieri și paramedici din cadrul ISU Satu Mare, medici și asistenţi aparținând SMURD Satu Mare și Negrești Oaș, medici și asistenţi aparținând UPU și SAJ Satu Mare, precum şi angajaţi din partea: Instituţiei Prefectului, Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare, Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră, Batalionului 52 Geniu, Comitetelor Locale şi Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din Negreşti Oaş, Vama şi Certeze, Direcţiei Silvice, Asociaţiei Vănătorilor şi Pescarilor şi Asociaţiei de Salvări Speciale „MULTISALVA”.

  Pentru zona vizată (Luna Şes), s-au început demersurile, care impuneau intervenția de urgență pentru localizarea persoanelor rătăcite, precum și acordarea primului ajutor calificat posibilelor victime.

  În cel mai scurt timp, forțele participante au fost adunate în punctul de întâlnire de la baza pârtiei Luna Şes și s-au constituit echipe mixte de căutare-salvare.

  La ora 23:30, a fost identificat locul unde se găsesc persoanele rătăcite, astfel că, imediat, la fața locului au fost direcționate forțe de intervenție și personal medical cu autoturisme 4X4 și ambulanțe.

  După acordarea primului ajutor medical, toate cele opt victime au fost transportate și monitorizate până la Punctul Medical Avansat, de unde, după acordarea asistenței medicale, au fost transportate de urgență la unitățile spitalicești.

  Principalele obiective ale exercițiului au fost, punerea în aplicare a Planului Roşu și coordonarea / antrenarea resurselor structurilor organizatorice implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img