More


  Primăria desfiinţează staţia de sub Podul Decebal

  - Advertisement -

  statie

  Stația de autobuze de sub Podul Decebal va fi desființată temporar din cauza lucrărilor care au loc la partea inferioară a podului. Decizia a fost luată în ultima ședință a Comisiei de Siguranța Circulației Satu Mare. Tot atunci s-a dat undă verde pentru amenajarea unui sens giratoriu la intrarea în parcarea viitorului mega-mall NEPI.

  Închisă temporar
  Primăria Satu Mare a decis să desfiinţeze temporar staţia de autobuze/microbuze de sub Podul Decebal. Decizia a fost luată în cadrul ultimei ședințe a Comisiei de Siguranța Circulației. “Începând de joi, 22 iunie, punctul de îmbarcare/debarcare pentru curse regulate județene, interjudețene din parcarea de sub podul Decebal se desfințează temporar. Decizia a fost luată ca urmare a lucrărilor de reabilitare care vor fi realizate la partea inferioară a podului.

  Staționarea în punctele de îmbarcare/debarcare ( stațiile de autobuz) este strict interzisă. Toate societățile de transport vor folosi în mod obligatoriu autogările prevăzute cu licențele de transport”, se arată într-un anunț dat de Primăria Satu Mare.

  Sens giratoriu pe Careiului
  Tot în cadrul aceleiași ședințe, membrii Comisiei de Siguranța Circulației Satu Mare au dat acord favorabil pentru realizarea, pe Drumul Careiului, a intersecției cu sens giratoriu în dreptul intrării în parcarea viitorului mega-mall. Inițial, acest sens giratoriu era prevăzut să fie amplasat în zona intersecției străzii Dunării cu Drumul Careiului. Cum planurile celor de la NEPI s-au schimbat, sensul giratoriu a fost mutat undeva în apropiere de intrarea în parcarea Kaufland.

  La doar câteva sute de metri mai încolo, chiar în intersecția Crinul, urmează a fi amenajat un alt sens giratoriu care va falicita accesul în parcarea Lidl. O echipă de specialiști de la Cluj au efectuat mai multe foraje necesare pentru elaborarea studiului geologic în vederea amenajării acestui sens giratoriu. Aceste studii au menirea de a stabili dacă solul din zonă este potrivit pentru a susține greutatea unui trafic aglomerat și greu. Abia dacă rezultatele de laborator vor permite se va trece la amenajarea sensului giratoriu cerut de cei de la Lidl.

  Benzile de circulație vor avea lățimi cuprinse între 3,3 și 3,5 metri liniari. Raza interioară de girație este de 8,00 metri liniari. Sensul giratoriu proiectat va fi amenajat cu două benzi pe calea inelară a câte 5,25 metri liniari lățime fiecare.

  Cristian Stan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare