More


  Se înlocuiește asfaltul pe o parte din Podul Decebal

  - Advertisement -

  pod

  Având în vedere discuțiile purtate cu persoanele responsabile pentru realizarea lucrărilor de reabilitare a Podului Decebal, s-a decis înlocuirea stratului de asfalt în zona fisurilor apărute, pe o suprafață de 300 mp (100 metri lungime și 3 metri lățime), pe partea dreaptă a podului, spre intersecția Burdea. De asemenea, se va interveni în dreptul rosturilor de dilatație.

  ”Ca urmare a acestei măsuri, începând de miercuri, 21 iunie, ora 9.00, pe podul Decebal circulația se va desfășura pe câte un singur sens, în ambele direcții, în dreptul lucrărilor. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă rugăm să respectați marcajele rutiere din zonă pentru evitarea evenimentelor nedorite”, se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Satu Mare.

  Nemulțumită de calitatea asfaltului de pe Podul Decebal, Primăria Satu Mare a decis trimiterea unor mostre pentru a fi analizate la un laborator de specialitate. În urma rezultatului s-a constatat că materialul care s-a aplicat pe acele straturi pe pod este corespunzător din punct de vedere tehnic, deci este în limitele prescrise de proiectul tehnic. Proiectantul susținea, însă, că nu s-a respectat tehnologia de punere în operă sau aplicare a acelor straturi.

  Deocamdată nu se ştie exact cine este de vină pentru această greşeală, urmând ca acest lucru să fie stabilit ulterior. “Proiectantul s-ar putea să fie de vină dacă aceste fisuri se datorează mişcării grinzilor pentru că atunci nu a prevăzut tehnologia corectă pentru aplicarea straturilor de asfalt, dar având în vedere că anii trecuţi această fisură nu a existat, şi podul lucrează de peste 20 de ani , e foarte puţin probabil ca aceste fisuri să apară din cauza structurii podului”, spunea, la finele lunii mai, managerul municipiului Satu Mare, Masculic Csaba.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare