More


  Un simțământ de bucurie! La mulți ani, doctore!

  - Advertisement -

  În vremurile viclene și dificile care se răscolesc și se agită pe zi ce trece, când suntem împresurați de răutăți, de ură și invidie, când veștile rele și durerile nu se mai sfârșesc, când… nu trebuie să-i trecem cu vederea și uitarea pe cei care fac lucruri atât de utile pentru cei mulți. La 1 iulie, Dr. Cosmin Rațiu împlinește o vârstă atât de frumoasă, la care poate raporta ca om, nu consilier sau medic de excepție, că a realizat un obiectiv atât de util pentru cei vârstnici, obiectiv ajuns la “5 stele” pentru care a transpirat mult, a muncit, a avut insomnii, dar… iată că a dat județului ceva ce nu întâlnești în alte județe și chiar țări. Cosmin Rațiu provine dintr-o familie cunoscută și apreciată, familie întotdeauna cu zâmbetul pe buze, cu o gândire curată, așa cum le este și vocea. Mă gândesc la tatăl său, om respectat de toată lumea, om care l-a scos pe “nu” din vocabular, încercând să ajute pe aproapele, chiar cu o vorbă bună, cu un sfat prețios. Cosmin a simțit mereu slăbirea puterilor sufletești a celor din jur și mereu s-a îngrijorat. A făcut-o, ca nimeni altul, în Consiliul Local chiar atunci când deznădejdea rânjea amenințător către populația din municipiu. Și iată-l acum, spunând cu satisfacție tatălui său și familiei frumoase, că simte la acest frumos edificiu că-și ajută bunicii! Ce frumos!

  Este, de fapt, gândirea oricărui medic ce nu și-a păcălit cariera, medici cu multă dăruire, cu pasiune, cu ambiții și cu profesionalism. Acum, la noi, mulți astfel de oameni, în fața cărora ești obligat “să scoți pălăria”, să-i stimezi, să-i apreciezi și să iei poziție în fața “șefilor” trecători, ce nu știu să-i aprecieze. Așa-s timpurile ce le trăim și așa înțeleg “aleșii” că-i democrație! Trece și asta! Prin tot ce face Cosmin Rațiu aduce o rază de soare ce coboară să încălzească sufletele oamenilor de rând! Și… mulți sunt, Doamne “de rând”, cei care formează poporul suveran. Mulți din ei mi se alătură acum pentru a-i transmite Dr. Cosmin Rațiu un călduros, din inimă pornit, “La mulți ani”, iar cei 40 împliniți să fie doar prologul multora ce urmează! Mărturisesc înaintea lui Dumnezeu că sunt foarte onorat atunci când am ocazia să-i stau în apropiere lui Cosmin Rațiu, lui Cosmina și frumoasei familii atât de bine cunoscută de lumea largă, prin faptele lor frumoase! Aș dori ca ziua de 1 iulie să fie un prilej de sărbătoare pentru Cosmin și familia sa, dar și pentru cititori, pentru pacienții lui, pentru cei care fac obiectul muncii Căminului de bătrâni de la “Sf. Anton”! De ce? Pentru că Dr. Cosmin Rațiu a fost și a rămas un luptător plin de curaj pentru libertatea și drepturile cetățeanului, pe care l-a respectat oricând, acum și mereu! Oricum este momentul să vă amintesc, cu mândrie, că este un mare profesionist, de o gentilețe și generozitate rar întâlnite. Și acum îl vezi plecând la Timișoara, la cursuri de specialitate, îl vezi organizând cicluri de conferințe și congrese cu răsunet național și internațional, el fiind mentorul, adevăratul oștean artist patriot, dar și un bun analist social de anvergură, un neobosit și talentat medic. Și-a iubit întotdeauna neamul, locurile copilăriei, ale adolescenței și maturității, considerând că este timpul de a-i ajuta pe semeni cu fapte, nu cu vorbe. Și… iată, la Cosmin faptele vorbesc. Mereu a demascat relele care se întreprind în dauna poporului oropsit, apăsat de greutăți materiale și de tot felul. Când vorbea de “Căminul” îl credeam, dar acum, la “5 stele”, îmi dau seama că spusele lui au fost adevărate!

  Nu pot trece fără a sublinia faptul că este un soț și un tată nemaipomenit, un iubitor de copii pe care-i crește exact cum a fost crescut el. De aceea spun că la el n-a lipsit nicicând bunul simț, iar educația n-a avut secrete!

  Aș avea curajul să spun că aceste rânduri le scriu în numele frumosului grup de la NVTV, oameni ce știu să aprecieze valorile din jurul nostru! Așa s-a născut “Oameni și Fapte”, emisiune importantă, ca și cele 9 volume ce evocă oamenii care fac lucruri deosebite pentru cei mulți. În galeria acestora, desigur, se numără Dr. Cosmin Rațiu. care la ceas de sărbătoare, ne primește cu cele mai frumoase urări de sănătate, bucurii și împliniri, iar cuvintele frumoase despre el vor răsuna întotdeauna, oricând, oriunde și mereu! Dăruirea ta, Cosmine, gândul luminat și drept să-ți fie pavăză și scut!

  Cele mai adânci sentimente de considerație, stimă și respect! La mulți ani! Oricum centrul de rezidență pentru vârstnici rămâne unic !

  Teodor Curpaș  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare