More


  Zona de picnic din Micro 16 se transformă în junglă

  - Advertisement -

  picnic

  Zona de picnic amenajată în lunca Someșului, în apropierea cartierului Micro 16, este invadată și acoperită, efectiv înghițită, de vegetație. Autoritățile locale spun că se va interveni, că zona va fi curățată în cel mai scurt timp posibil, astfel încât sătmărenii să poată ieși în siguranță cu familia la un picnic.

  Vegetația își face de cap
  Interesant este faptul că pe circa jumătate din zonă iarba și vegetația a fost cosită, însă pe cealaltă jumătate, din zona Zenit până la capătul cartierului, nimeni nu a mișcat un deget. În această situație, vegetația și-a făcut de cap. A crescut cât și cum a vrut și s-a transformat, practic, în jungla din Micro 16.
  Locurile de joacă, băncuțele și măsuțele, mesele de tenis și chiar locurile de gătit aproape că nu se mai văd din iarbă. În schimb, au apărut niște falnici spini, care au dat în floare. Dacă spinii dau aspect de junglă zonei, iarba, care a crescut aproape un metru, dă un aspect de savană (iarbă înaltă). Locul ideal pentru șerpi, șobolani, dar și pentru căpușe.

  Zona va fi curățată
  City-managerul municipiului Satu Mare, Masculic Csaba, a declarat că s-a vorbit deja cu firma care întreține acel spațiu, care nu este Florisal, și că se va interveni pentru a fi curățată acea zonă în cel mai scurt timp posibil.

  ”S-a vorbit cu firma care întreține acea zonă, și nu este Florisal, este o altă firmă care are zona respectivă, și că se va interveni. O parte a fost curățată vineri și sâmbătă, după care lucrarea s-a oprit. Din ceea ce am înțeles de la colega care se ocupă cu zona respectivă, a sunat la firma respectivă și s-a solicitat ca de urgență să fie rezolvată acea zonă. Vom reveni la normal în decurs de două săptămâni. Acum nu mai există acea creștere abundentă a vegetației, iar cu coasa asta care se face acum se va reveni la normal. A fost o lună jumate în care a fost o creștere excesivă a vegetației, cu condiții meteo extrem de favorabile”, a precizat city-managerul Masculic Csaba.

  Rareș Jucan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare