More


  Bogdan Rostaș, artistul cu mai multe chipuri

  - Advertisement -

  bogdan

  Județul Satu Mare abundă în tineri cu potențial absolut extraordinar. Tocmai de aceea e necesar să îi aducem în atenția sătmărenilor cât mai mult posibil. Unul dintre ei este Bogdan Rostaș, tânărul care a lansat deja o carte intitulată “Bocetul Șamanului”, la doar 18 ani și care pe lângă talentul literar, este cu siguranță un om care merită descoperit în profunzime.

  Mesajul lui către oameni
  Să lansezi un volum de poezii de succes la numai 18 ani nu e puțin lucru. Să ai parte de recunoaștere națională în curentul post-modernist e de asemenea, lăudabil. Bogdan Rostaș a oferit în exclusivitate pentru GNV detalii despre viața sa în plan artistic și ne-a împărtășit câte ceva din mesajul pe care vrea să îl transmită în general prin poezie. Cartea “Bocetul șamanului” este o apariție proaspătă pentru 2017, mai ales în condițiile în care ea cimentează drumul tinerei generații de scriitori. “O carte va rămâne veșnic proaspătă, în jurul căruia rotesc fascicule de esență divină.Consider că este greșit să spunem că oamenii trebuie să își focuseze atenția (doar) pe cărți; este vorba despre importanța omului în evoluția sa, ca ființă și caracter.” – a spus Bogdan Rostaș, care în lumea literară folosește momentan pseudonimul Bogdan Crivăț.

  O definiție a poeziei
  Bogdan consideră că “poezia nu doar că este un mijloc de exprimare a unor experiențe, mesaje sau sentimente, ci ba mai mult, este o disciplină a sufletului care necesită, în prim plan, sinceritate.”

  Întrebat fiind care e poziția lui vizavi de coexistența între poezie și marketing în zilele noastre, el a spus: “Având în vedere că trăim într-o lume a schimbului – ceva pentru ceva – este evidentă nașterea acestei coexistențe.Pe măsură ce marketingul câștigă teren, iar totul începe să se comercializeze, și cultura este notată în acel tabel, cu un număr care este în ascensiune. În experiența mea de la București din cadrul târgului internațional „Gaudeamus” am văzut adevărata „concurență” între edituri și scriitori. Nu știu dacă această luptă pentru un loc sub lumina reflectoarelor este menirea unei cărți sau a unui artist, dar este benefică probabil numai din punct de vedere al evoluției, a creșterii calității actului artistic. În rest, nu.”

  bogdan2

  Multi-talentat
  Literatura nu este singura mare iubire pentru Bogdan. El a terminat Liceul de Arte din Satu Mare, pictează și se ocupă inclusiv cu design grafic – o muncă pe care încearcă să o ducă mai aproape de perfecțiune cu fiecare creație.Spre exemplu, el este creatorul logo-ului pentru caravana “Go, Romania” – un proiect ambițios al Asociațiilor de autoturisme de epocă “Drum Bun” din Polonia și România – care a fost susținut inclusiv de Televiziunea Română. Satu Mare este ofertant în ceea ce privește oamenii interesanți, a căror poveste sau talente merită explorate. Așa este și Bogdan Rostaș – un nume care merită reținut în conștiința sătmărenilor – pentru că așa cum spun și versurile lui Marius Moga, el va sări sus, sus și mai sus.

  Rareș Jucan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare