More


  Căsătorii cu nemiluita luna viitoare

  - Advertisement -

  casatorii

   

  Luna august este una dintre cele mai aglomerate perioade din punct de vedere al oficierii căsătoriilor civile. Cu toate că, în zilele de sâmbătă se oficiază cele mai multe căsătorii, la Serviciul de Evidență a Persoanelor din cadrul Primăriei municipiului Satu Mare cetățenii pot solicita oficierea căsătoriilor și în zilele de luni, miercuri, joi, vineri şi duminică, conform intervalului orar stabilit în acest scop.

  60 de căsătorii
  programate până acum
  Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să se căsătorească, de la începutul anului 2014, programarea căsătoriilor se poate face și de la distanţă accesând site-ul Primăriei municipiului Satu Mare, secțiunea rezervare căsătorii .

  Numai în luna august au fost programate, până în prezent, 60 de căsătorii, cele mai multe dintre ele fiind rezervate online. Cele mai aglomerate zile sunt 19 și 26 august, când au fost programate câte 18 căsătorii, sau 5, respectiv 12 august, cu câte zece.
  Sătmărenii care lucrează în străinătate profită de concediul pe care-l au luna viitoare și mulți se întorc în țară pentru a se căsători. Asta explică numărul atât de mare de căsătorii rezervate pentru luna august.

  Programarea on-line
  Programarea on-line se poate utiliza numai în cazul căsătoriilor încheiate între cetățeni români. Pentru căsătoria cu un cetățean străin, sau între cetățeni străini, vă rugăm să vă adresați ofițerului de stare civilă de la ghișeu. De asemenea, pentru rezervările la sediul Direcției de Evidență a Persoanelor, cetățenii se pot prezenta la ghișeu zilnic între orele 8:00-11:00; 12:00-16:30, iar în zilele de joi până la 18:30.

  Taxa percepută, pentru oficierea căsătoriilor în afara sediului primăriei conform Hotărârii nr. 259/15.12.2016 privind valorile impozabile, impozitele şi taxele locale şi alte taxe asimilate acestora precum şi amenzile aplicabile în municipiul Satu Mare, în anul 2017, este 500 lei.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img