Centrul de Transfuzii Sanguine va fi renovat

Centru de sange

Centrul de Transfuzii Sanguine Satu Mare va fi renovat în totalitate în urma unei inițiative private întreprinse de Fundația Vodafone România și Asociația React. Este vorba despre programul ”O șansă pentru viață” și, alături de cel din Satu Mare, vor mai fi renovate alte șapte centre din țară.

Campanie la nivel naţional
Fundaţia Vodafone România şi Asociaţia React vor renova Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare, alături de alte centre din ţară, printr-o amplă campanie desfăşurată la nivel naţional.

Demarat în 2008, „O șansă pentru viaţă” a devenit cel mai mare program naţional de donare de sânge din România. Acesta a început cu o serie de acţiuni anuale de informare şi educare în legătură cu importanţa donării benevole şi periodice, continuând cu mai multe campanii mobile de donare de sânge în locuri publice, în campusuri universitare şi la sediul companiilor.

În 2014, programul s-a extins prin adăugarea componentei axate pe renovarea şi dotarea cu echipament medical a centrelor de transfuzie. Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, cel mai mare din România, a fost primul care a beneficiat de acest program, în 2014 şi 2015.

Tot în 2015, în cadrul programului au mai fost renovate şapte centre situate în alte oraşe din ţară, iar în 2016 alte zece centre.

Centrul din Satu Mare, renovat complet
Parteneriatul dintre Fundaţia Vodafone România şi Asociaţia React va continua în 2017 cu modernizarea a 24 de centre de transfuzie sanguină din întreaga ţară (Ploieşti, Târgovişte, Galaţi, Deva, Satu Mare, Brăila, Miercurea-Ciuc, Reşiţa, Zalău, Râmnicu-Vâlcea, Baia Mare, Piteşti, Botoşani, Alexandria, Craiova, Bârlad, Tulcea, Focşani, Piatra Neamţ, Sibiu, Bacău, Câmpulung, Oradea şi Timişoara).

Opt dintre acestea, situate în Piteşti, Câmpulung, Ploieşti, Zalău, Satu Mare, Sibiu, Bârlad şi Focşani, vor fi renovate, iar celelalte vor fi dotate cu echipamente medicale moderne.

Cristian Stan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Ioana Bran: ”Am votat pentru amânarea a plății utilităților – apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV”

Deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran, fost ministru al Tineretului și Sportului, a lucrat intens în aceste zile în comisii și ieri în...

REALITATE. A fost JALE ieri. 19 DECEDAȚI confirmați cu COVID-19 într-o singură zi

Ieri a fost o zi neagră pentru România, fiind consemnați 19 persoane decedate dintre cele infectate cu COVID-19. Din fericire, niciuna dintre aceste persoane...

O nouă veste TRISTĂ în fotbalul sătmărean! Fostul portar și arbitru, FIRI CÂMPAN s-a stins la doar 50 de ani!

  Veștile triste par că nu se mai opresc în această săptămână, în fotbalul sătmărean. Mai întâi l-am pierdut pe fostul atacant  din anii 70-80...

Continuă dotarea spitalelor din județ! Container destinat suspecților de Coronavirus la Spitalul din Negrești Oaș!

Consiliul Județean continuă dotarea spitalelor din județul Satu Mare, pentru o bună funcționare pe perioada stării de urgență. Astăzi, în curtea Spitalului Orășenesc Negrești-Oaș a...

Marcel Ciolacu lansează un APEL către toți ROMÂNII: ”Un produs românesc CUMPĂRAT = un loc de muncă SALVAT!”

  Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un apel către toți românii ca în actualul context actual și cel care va urma să încerce să...