More


  Cum a luat un careian nota zece la Bac fără să dea examen

  - Advertisement -

  careianul de 10

  Kovács Péter Zoltán, un tânăr de 18 ani din Carei, olimpic internațional la limba maghiară în 2015, a obținut nota 10 la unul dintre examene, fără să se prezinte la proba scrisă. Astfel, Péter a avut de susținut doar trei examene din cele patru programate pentru proba scrisă din cadrul Bacalaureatului din acest an. Péter are 18 ani și a absolvit cu media 9,82 Liceul Teoretic din Carei, profilul matematică-informatică, la secția maghiară.

  „Procedura se numește echivalare. S-au echivalat rezultatele mele luate la diferite olimpiade cu nota 10 la proba de limbă maghiară”, a declarat olimpicul din municipiul Carei. De-a lungul anilor, Péter a participat la peste 20 de concursuri și olimpiade naționale și internaționale, de unde s-a întors cu premii. În clasa a X-a, la Olimpiada Internațională de limba, literatura și cultura maghiară a obținut locul I, în baza acelui rezultat, tânărul a fost notat automat cu nota 10 la proba de limba maternă, fără să se prezinte la Bacalaureat.

  „Eu zic că este un lucru bun, pentru că acești copii au demonstrat că, la aceste materii, ei stăpânesc foarte bine materia respectivă și îi scoate în evidență, pe undeva, pe ei față de ceilalți”, este de părere Sandor Zsido, directorul Liceului Teoretic Carei. Tot în baza premiului internațional obținut la limba maghiară, Péter a fost declarat deja admis la Facultatea de Litere din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, la specializarea maghiară-engleză.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img