More


  Denivelările drumului au facilitat accidentul grav de lângă Livada

  - Advertisement -

  livada

  În afară de șoferul SUV-ului Mercedes, responsabil de moartea celor patru persoane în tragedia de lângă Livada se face vinovat, în mare măsură, și drumul, spun unii sătmăreni care circulă frecvent în acea zonă. Drumul este denivelat, ceea ce ar fi determinat pierderea controlului asupra mașinii. Foarte probabil, toate acestea nu s-ar fi întâmplat dacă tânărul șofer ar fi redus viteza la condițiile de drum.

  Părerea sătmărenilor
  Sătmăreanul George Cosma spune că la numai 300-500 de metri de locul teribilului accident drumul este foarte denivelat și, după părerea lui, a contribuit decisiv la producerea tragicului eveniment rutier. ”Și uite că au murit 4 persoane nevinovate! Viteza asta…dar și drumul, despre drum nu ziceți nimic că la 300-500 m de la locul accidentului drumul îi foarte denivelat, fără marcaje… poate și acele denivelari au contribuit ca soferul vitezoman să piardă controlul volanului și să curme 4 vieti”, a transmis acesta.

  Foarte aproape de locul în care a avut loc accidentul se află un pod denivelat. Este foarte posibil ca tânărul de numai 21 de ani să fi pierdut controlul volanului în momentul în care a trecut peste acel pod. Ce s-a întâmplat ulterior, e tragedie. Alți sătmăreni sunt de părere că dacă și drumul este de vină, să fie tras la răspundere și administratorul acestuia. În cazul de față este vorba despre un Drum Național, administrat de cei de la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri din România (CNADR). Dacă se dovedește că șoferul a pierdut controlul din cauza acelei denivelări, atunci nu este exclus ca și CNADR să fie trasă la răspundere.

  Șeful IPJ confirmă
  Chiar și șeful IPJ Satu Mare, Sorin Stan, recunoștea recent, în cadrul unei conferințe de presă că accidentele cele mai grave din judeţul Satu Mare sunt cauzate de neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, dând drept exemplu chiar tragedia de lângă orașul Livada.

  “Accidentele cele mai grave nu s-au datorat consumului de alcool, ci neadaptării vitezei la condiţiile de drum. Din păcate, aici avem o problemă, factorii sunt mai mulţi, şi infrastructura rutieră, parcul auto a crescut, maşinile sunt de capacităţi mari, puternice şi probabil mulţi conducători auto nu au experienţa necesară să stăpânească aceşti bolizi. Sunt cazuri nefericite. Evenimentele rutiere, raportat la perioada anului trecut, sunt mai puţine, din păcate victimele, morţii sunt mai mulţi. În evenimente au fost implicate mai multe persoane, vedeţi şi cel de luni, o tragedie, tot pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum”, a declarat Sorin Stan. Desigur, dacă tânărul de numai 21 de ani nu ar fi apăsat excesiv pedala de accelerație a bolidului la volanul căruia se afla, foarte probabil mașina nu ar fi sărit de pe șosea în momentul în care a dat peste acea denivelare. Astfel, toți cei patru decedați ar fi acum în viață, iar tragedia de lângă Livada nu s-ar mai fi produs nicicând.

  Rareș Jucan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Pierdut sac…

  0
  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare