More


  Echipa Multitouch de la Colegiul Național Mihai Eminescu a strălucit din nou

  - Advertisement -

  O gandire

  Colegiul Național Mihai Eminescu Satu Mare beneficiază de câțiva ani buni deja de un laborator avangardist, în care elevii se împrietenesc cu tehnologia și își formează o gândire transdisciplinară. Deși pe această temă s-ar putea realiza emisiuni întregi, coordonatorul echipei Multitouch CNME de la Colegiul Național Mihai Eminescu – prof. doc. de limba și literatura română Georgeta Cozma – a explicat succint care este semnificația transdisciplinarității și în ce moduri e benefică.

  Ce este de fapt transdisciplinaritatea
  “Transdisciplinaritatea este în fapt o paradigmă ce definește secolul XXI, mileniul III și care presupune, simplist vorbind, îmbinarea dintre științele realiste și cele umaniste sub semnul terțului ascuns sau al <<terțului iubitor>>, așa cum spunea academicianul Basarab Nicolescu. Este un concept de mare anvergură care produce o mutație în cunoaștere, un salt uluitor înspre societatea cunoașterii și a conștiinței, care se prefigurează, iată, în acest secol în care noi trăim.”

  Rezultate remarcabile
  Elevii din Colegiul Național Mihai Eminescu care sunt implicați în acest proiect longeviv inițiat de prof. doc. Georgeta Cozma au obținut rezultate excelente atât pe plan național, cât și peste hotare, în cadrul unor evenimente fără îndoială avangardiste. “Un rezultat deosebit este obținerea unui loc II între cele 10 proiecte selectate de o entitate din Helsinki, unde am fost nominalizați și am obținut diplomă de onoare cu un proiect pe teme de zbor și aviație.”

  De asemenea, unul dintre membrii echipei Multitouch CNME, Patrik Mihalca, a prezentat pe scurt un proiect extrem de interesant la care a lucrat. “Am câștigat premiul al III-lea la un concurs de mare anvergură denumit <<Istorie și societate în dimensiune virtuală>>. Acest proiect constă în realizarea unui web-site, unde am introdus informații în așa fel încât elevul să le poată procesa în ideea în care să le poată găsi aplicații creative… să construiască jocuri, să facă lecții interactive. Proiectul se adresează oricărei persoane care dorește să învețe mai multe despre aviația română.” Transdisciplinaritatea este așadar o metodă de cunoaștere cu siguranță revoluționară, care ar putea duce la o evoluție alertă a comunităților umane.

  Rareș Jucan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare