Închide calculatorul, încalţă-te în cizme de cauciuc şi haide într-o vacanţa aventuroasă!vacanta

Prima săptămână activă şi aventuroasă la fermele din judetul Satu Mare a luat sfârşit. Opt tineri (14-18 ani) curajosi s-au prezentat zi de zi la Fundatia Hans Lindner iar împreună cu colegii fundaţiei au pornit spre fermele care îi aşteptau deja de la crăpatul zorilor. Tinerii au muncit la presa de ulei din Căpleni, la ferma de capre şi fabrica de lactate din Cărăşeu, şi serele de legume din Păulean, au făcut pâine pe vatră, au preparat ghiveci de legume şi au pus castraveţi la covăsit. Au întâlnit oameni muncitori, harnici şi foarte mulţumiţi şi mândri de munca şi afacerea lor. Probabil şi acest fapt şi faptul că la sfârşitul zilei gustau şi găteau cu produsele culese, realizate de mâna lor i-a făcut să se întoarcă zi de zi şi să-şi îmbrace cu drag haina de lucru.

Atât organizatorii, cât şi partenerii programului s-au putut convinge, că tinerii au înţeles de ce valorile personale şi alegerile din viaţă nu se fac doar din faţa calculatorului sau cu prieteni virtuali. Astfel la sfârşitul săptămânii, o parte dintre cei prezenţi au fost solicitaţi pentru munci de vacanţă la fermele unde au dovedit că sunt capabili de muncă responsabilă. Scopul educational al programului este de a-I stimula pe tineri să devină adulţi responsabili, oameni de încredere, perseverenţi care cu siguranţă vor alege profesia în mod consecvent din convingere.

Fundaţia Hans Lindner, transmite un mesaj pe această cale părinţilor sătmăreni: Şi noi suntem părinţi, şi noi ştim ce înseamnă să sprijini un copil în ziua de azi, dar aveţi încredere în copiii voştri şi daţi-le şansa, convingeţi-le să-şi dezvolte abilităţile de viaţă pe care nimeni, niciodată nu le va putea lua!

Înscrieri se mai pot face pentru perioada 10- 28 iulie la sediul fundaţiei sau la numărul de telefon 0261.715.136 (în zilele de lucru, între orele 8-16).

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts