Mascații au descins la Satu Mare. Imigranți ilegali

mascati

În ultimele 24 de ore, în urma acțiunilor întreprinse, polițiștii de imigrări au depistat 12 persoane, în situații ilegale, fiind emise 7 documente administrative, prin care acestea sunt obligate să părăsească teritoriul României în termen de 3, respectiv 15 de zile. O persoană a fost luată în custodie publică, iar alte 4 au fost îndrumate să își reglementeze dreptul de ședere.

Polițiștii Inspectoratului General pentru Imigrări au desfășurat, în ultimele 24 de ore, mai multe acțiuni proprii pe linia prevenirii și combaterii șederii ilegale a cetățenilor străini.

Astfel, în municipiul București și pe raza de competență a județelor Galați, Argeș, Gorj, Bihor, Vâlcea, Satu Mare și Caraș Severin, au fost depistați, în situații ilegale, 12 cetățeni străini dintre care 10 bărbați și 2 femei, cu vârste cuprinse între 26 și 64 de ani.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de imigrări au emis decizii de returnare față de 5 persoane din Turcia (1), Ucraina (1), Mauritius (1) și Republica Moldova (2), care la expirarea dreptului de ședere nu au părăsit teritoriul României. Aceștia sunt obligați să părăsească teritoriul țării noastre în termen de 15 zile.

Față de alte două persoane, din Turcia și Brazilia au fost emise comunicări de părăsire a teritoriului României, fiind obligați să părăsească țara noastră în termen de 3 zile.

Totodată, în cazul unui cetățean străin, din Kosovo, polițiștii au dispus măsura de luare în custodie publică, întrucât a fost depistat în tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând a fi îndepărtat sub escortă.
Alte patru persoane, doi bărbați și o femeie, din Liban, Bangladesh și Venezuela au fost îndrumate să se prezinte la sediul structurii de imigrări din raza de reședință cu documentele necesare în vederea reglementării dreptului de ședere în scopul de reîntregire a familiei, iar un bărbat, de 64 de ani, din Franța, care nu și-a înregistrat rezidența, a fost sancționat contravențional.

Polițiștii de imigrări au aplicat amenzi în valoare totală de 3700 lei, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, la ieșirea din țară, pe numele a două persoane va fi aplicată măsura de nepermitere a intrării în România, pentru o perioadă cuprinsă între 3 luni și 5 ani.

Acțiunile desfășurate de către polițiști urmăresc asigurarea ordinii și siguranței cetățeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalității șederii în România a străinilor, precum și combaterea migrației ilegale și a muncii nedeclarate.

Sursa: Agerpres

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

FOTO. DRAMĂ. Angajat SMURD, SOLICITAT să își SALVEZE… FIUL. Momente CUMPLITE pentru un salvator de pe elicopterul SMURD

Un angajat al SMURD care deserveste ambulanta aeriana a avut parte de un soc sambata dimineata dupa ce a fost solicitat sa intervina la...

VIDEO-FOTO EDITORIAL. ISTANBUL – ORAȘUL DE PE DOUĂ CONTINENTE DINCOLO DE COVID 19

Bine ne revedem … de data aceasta în STARE DE ALERTĂ dragi cititori. Iată-ne eliberați în parte de frica și suspinele provocate de COVID...

FOTOGALERIE. GEST. Căprioară SALVATĂ de jandarmi. A fost PREDATĂ specialiștilor de la AJVPS Gelu

Un subofițer de jandarmi a observat vineri după amiază o căprioară ce alerga speriată în cartierul Micro 17 din municipiul Satu Mare. Aceștia au solicitat...

PARADOX. SCADE numărul cazurilor ACTIVE de COVID-19 în județ. PATRU VINDECĂRI într-o zi

Cu toate că autoritățile au anunțat că, în ultimele 24 de ore, a mai fost înregistrat un nou caz de COVID-19 în județ, totuși...

ALERTĂ! Un NOU CAZ de COVID-19, CONFIRMAT la Satu Mare. Câte sunt în PREZENT

Din nefericire, un nou caz de coronavirus a fost confirmat, în ultimele 24 de ore, la Satu Mare. Astfel că, în prezent, numărul total...