More


  Ofensiva pentru preluarea Puterii continuă…

  =

  Pe „frontul de luptă” destinat preluării Puterii de la partidele majoritare au fost „angajate” noi strategii de luptă. Acestea au menirea „nobilă” de a-l incrimina pe liderul câştigătorilor în alegerile parlamentare. Din nefericire, nu este singurul demnitar care a intrat în „vizorul” celor care doresc cu orice preţ să preia Puterea în România. Avem, se pare, încă o legislaţie stufoasă, care încă poartă „amprenta” legislaţiei de „tip stalinist”. Adică, suntem noi într-un fel de Democraţie de tip capitalist, dar gândirea şi mijloacele coercitive sunt de tip comunist.

  E de-a dreptul „strigător la cer” când constaţi că se fac analize pe „proprietatea” unei societăţi comerciale de parc-ar fi „moşia” statului. Patronul şi angajaţii „tremură” în faţa analizelor mai mult sau mai puţin obiective. Se vorbeşte despre afacerile unor investitori români de parcă statul le-ar fi dat bani pentru a-şi dezvolta o afacere. De parcă statul se ocupă de managementul şi marketingul firmei respective. De parcă statul le oferă oamenilor de afaceri români condiţiile încurajatoare necesare pentru dezvoltarea afacerilor. Investigatorii de tot felul intră „cu bocancii” legislaţiei coercitive în mintea, sufletul şi afacerile românilor, care au mai rămas în frumoasa noastră „ţară bogată”, şi cu „buletinul în mână” te fac să te simţi „prost” acasă la tine. Ba mai mult, te scoate vinovat şi primeşti şi amendă, dacă se poate şi puşcărie, iar dacă eşti politician „ţi-ai dat foc la valiză”.

  Mai nou, sub umbrela legislaţiei „aservite” se adună tot felul de „politruci”, cu misiuni externe sau interne, care dau comanda celebră: „Găsiţi-i ceva lui X sau Y să-l putem scoate din jocul politic!”. Dacă până acum am asistat la: incendii, în urma cărora la un moment dat a „picat” un Guvern; „proteste de stradă”, probabil regizate din culisele Democraţiei „cu cai de lemn”; multe alte „scenarii” finalizate cu arestări ale unor demnitari; acum asistăm la o îndreptare a „tirului” împotriva unor lideri politici, după modelul de tip comunist „peştele de la cap se-mpute!”.

  Perdanţii speră că dacă vor „decapita” partidele câştigătoare în alegeri, atunci drumul lor va fi deschis către „marşul triumfal” al preluării Puterii în România. Avem un precedent, nu-i aşa ? „Portiţele” de lege sunt interpretate conform „baladei punctelor de vedere”. Mai precis, depinde din ce perspectivă interpretezi sau te foloseşti de articolele de lege pentru ca „meseriaşii” în domeniu să poată formula „capetele de acuzare”. Nu de alta, trebuie să fie mai multe „capete” deoarece s-ar putea ca apărarea să „deconspire” interpretările îndoielnice. Ei, dar pentru a putea să-l aperi pe un lider politic acuzat trebuie să fii foarte dibace, isteţ şi bun profesionist în domeniul legislaţiei.

  Am stat de vorbă cu oameni de afaceri sătmăreni, care au fost plecaţi în străinătate la diferite târguri internaţionale, organizate în ţările dezvolate ale lumii. Am rămas surprins de constatările acestora referitoare la oamenii de afaceri şi mediul politic din ţările respective, dar şi cele aferente legislaţiei din ţările respective. Acolo, oamenii de afaceri sunt relaxaţi şi cu zâmbetul pe buze plătesc „dările” pe care le au faţă de bugetele statelor respective. Legislaţia este pragamatică şi încurajatoare pentru mediul de afaceri. Nu este o legislaţie „dictatorială”, care să-ţi impună tot felul de „dări” menite să te determine să intri în sfera evaziunii fiscale. Economicul şi politica de pe la noi ar trebui armonizate, reactualizate, pentru ca prosperitatea să fie prioritară şi nu amenzile şi incriminările unor politicieni români, care şi-au permis să acţioneze şi să gândească ca nişte adevăraţi capitalişti. Cred că mediul de afaceri românesc prin investitorii actuali devansează legislaţia noastră anacronică, „confecţionată” şi aservită cu „bătaie lungă” pentru potenţialii „călăi”, care vor să „pună mâna” pe bogăţiile şi Puterea politică din România, prin eliminarea celor mai puternici concurenţi, fie ei politici sau economici!

  Dumitru Țimerman  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img