More


  Peste 19 ore până la mare cu trenul, în igienă precară

  - Advertisement -

  Peste 19 ore la mare cu trenul, în igienă precară (4)

  Călătorii care aleg să meargă cu trenul pe litoral se plâng că igiena din compartimente lasă de dorit. În acest sens, pozele vorbesc de la sine. O mochetă extrem de uzată, necurățată – să nu vorbim de gradul de igienă al celorlalte elemente din compartiment – nu sunt o companie tocmai plăcută pentru cele peste 19 ore de călătorie la 947 de kilometri parcurși pe calea ferată.

  Scopul acestui articol nu este acela de a aduce remarci negative, ci de a îndemna autoritățile competente să ia măsuri pentru beneficiul viitorilor călători – mai ales că acest tren este folosit și de oameni veniți din străinătate.

  Peste 19 ore la mare cu trenul, în igienă precară (1)

  Pe lângă timpul exagerat de călătorie de aproape 20 de ore pe o astfel de distanță, dacă se mai adaugă și o curățenie absentă – oamenii care au ca destinație relaxarea ajung cu siguranță mai stresați decât și-ar dori. Niște surse din CFR spun că de curățenie se ocupă o firmă din Satu Mare care trimite doi angajați pentru curățenia întregului tren. Luând în considerare faptul că trenul sosește în Satu Mare dimineața la 10:10, dar și că pot exista întârzieri, iar plecarea aceluiași tren înapoi către Mangalia este programată zilnic la 13:30 – este vădit, pentru orice minte rațională, că o curățenie eficientă nu se poate face într-un timp atât de scurt doar cu doi angajați. Mai mult, în acest interval, trenul trebuie verificat și din punct de vedere tehnic, astfel că cele două activități se suprapun.

  Angajații CFR cu care GNV a stat de vorbă au declarat că cele două femei care ar trebui să se ocupe de curățenie își dau silința, dar sunt copleșite de cantitatea de muncă într-un timp atât de scurt pe care trebuie să o presteze, astfel că de multe ori se întâmplă să aibă căderi emoționale. Astfel, atât sănătatea lor psihică, cât și confortul călătorilor – sunt evident puse în pericol.

  Peste 19 ore la mare cu trenul, în igienă precară (2)

  Există multe soluții care se pot găsi pentru rezolvarea acestei probleme, iar una dintre ele este cu siguranță creșterea numărului de angajați care să presteze această activitate.

  Rareș Jucan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img