Peste 2.300 de elevi repartizați computerizat în județ

admitere

Peste 2.300 de absolvenți de clasa a VIII-a și-au aflat școlile unde își vor continua studiile liceale sau profesionale în urma repartizării computerizate. Peste 1.760 au fost repartizați în licee și peste 550 în școli profesionale. Rezultatele repartizării în învățământul liceal din județul Satu Mare se găsesc postate pe pagina web și pe pagina web a Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare , la secțiunea Admiterea în liceu.

Mai bine ca anul trecut
În urma derulării etapei de admitere computerizată în învățământul liceal, pentru anul școlar 2017-2018, în județul Satu Mare au fost repartizați 1.765 de elevi. 22 de elevi sunt nerepartizați pentru că nu au completat suficiente opțiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învățământ liceal.

De asemenea, au ocupat locuri în învățământul liceal din județul Satu Mare și 30 de elevi proveniți din alte județe, care prin înscriere au avut această opțiune, în timp ce 59 de elevi din județul Satu Mare au fost repartizați în învățământul liceal în alte județe.

La nivelul județului Satu Mare sunt 167 locuri neocupate în urma admiterii computerizate.

Față de sesiunea de admitere computerizată din 2016, numărul de absolvenți ai clasei a VIII-a repartizați în învățământul liceal din județul Satu Mare este mai mare. În 2016 au fost repartizați 1670 de elevi în etapa de admitere computerizată, respectiv un elev a rămas nerepartizat, 9 elevi erau proveniți din alte județe, 52 de elevi din județul Satu Mare au fost repartizați în învățământul liceal din alte județe și au rămas 290 locuri neocupate.

Admiterea în învățământul profesional
În urma derulării primei etape de admitere a absolvenților clasei a VIII-a în învățământul profesional pentru anul școlar 2017-2018, situația la nivelul județului Satu Mare se prezintă după cum urmează: au fost admiși, în urma desfășurării procedurii de admitere, 553 de elevi, din care 116 la învățământul profesional dual. Mai sunt 541 de locuri neocupate, din care 222 la învățământul profesional dual.

Față de etapa I de admitere în învățământul profesional din 2016, numărul de absolvenți ai clasei a VIII-a admiși la învățământul profesional este mai mare. În 2016 au fost admiși 528 de elevi la învățământul profesional, în etapa I de admitere. În total, vorbim despre 2.318 absolvenți de liceu care au fost repartizați în licee și școli profesionale în urma acesteio prime etape a repartizării computerizate.

Calendarul admiterii
Calendarul admiterii în învățământul liceal și profesional pentru anul școlar 2017-2018. Până în 17 iulie, candidații repartizați la învățământul liceal și cei admiși la învățământul profesional își depun dosarele de înscriere la unitățile de învățământ liceal și profesional. Candidații care nu își depun dosarele de înscriere, se consideră retrași, iar locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate.

În data de 21 iulie 2017 va avea loc rezolvarea de către comisia județeană de admitere a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, a repartizării candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen și a candidaților care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizați în etapa repartizării computerizate. Candidații aflați în una din situațiile precizate mai sus se adresează comisiei județene de admitere, în perioada 19-20 iulie 2017, prin completarea unei cereri specifice și depunerea dosarului care trebuie să conțină: foaia matricolă pentru clasele V-VIII, adeverința cu notele și media generală obținute la Evaluarea Națională, copia certificatului de naștere, copia cărții de identitate și fișa medicală.

Informații referitoare la etapa a II-a de admitere în învățământul liceal și profesional, care se va desfășura începând cu 29 august 2017, se găsesc în Broșura de admitere publicată pe pagina web a Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare , la secțiunile Admiterea în învățământul liceal, respectiv Admiterea în învățământul profesional.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

PLANUL PANDEMIEI de coronavirus în JUDEȚUL Satu Mare. CINE în ce SPITAL va merge

Pentru a evita izbucnirea unor focare mari de infecție, cum s-a întâmplat în județul Suceava, autoritățile sătmărene au elaborat un plan în ceea ce...

CORONAVIRUS. Numărul MORȚILOR a ajuns la 85. Cine sunt ULTIMII TREI

Din nefericire, numărul celor decedați după ce au fost infectați cu coronavirus esteîn continuă creștere în țară. Ultimul raport arată că în România sunt...

ÎN CREȘTERE. Peste 310 sătmăreni, ÎN CARANTINĂ. Aproape 4.400, în IZOLARE

În județul Satu Mare, astăzi, 01 aprilie, se află în #carantină 312 persoane, iar în #autoizolare la domiciliu 4395 persoane. În ceea ce privește situația...

Gestul DEOSEBIT făcut de o sătmăreancă după ce a găsit un TEANC DE BANI. Ce a FĂCUT femeia

Unele gesturi făcute de sătmăreni ne dau încrederea că omenia nu a dispărut de tot din milenarul nostru oraș. Este și cazul sătmărencei Crina...

Anunt mediu Comuna Moftin

Comuna Moftin, titular al Proiectului:"Infiintare retea de distributie gaze naturale de presiune medie" propus in localitatea Moftinu Mic, comuna Moftin, anunta publicul interesat asupra...