More

    Săptămână de foc la Satu Mare. Prognozele specialiștilor

    canicula4

    După o săptămână în care temperaturile au fost mai degrabă de primăvară, deși ne aflăm la mijlocul lunii iulie, pentru județul Satu Mare urmează o săptămână de foc, potrivit prognozelor meteorologilor. Vom avea temperaturi care vor depăși 35 de grade la umbră.

    Temperaturile vor crește treptat. Dacă azi, luni, 17 iulie, va fi în continuare destul de răcoros, mercurul în termometre urcând doar până la 25 de grade, mâine, 18 iulie, vom avea temperaturi de 28 de grade.

    Începând, însă, de miercuri, 19 iulie, se instaurează canicula. Vor fi 30-31 de grade ziua și 18 grade noaptea. Joi, 20 iulie, vor fi 32-33 de grade ziua și 19-20 de grade noaptea.

    Cel mai cald va fi, însă, vineri, 21 iulie, când la Satu Mare vor fi înregistrate temperaturi de peste 35 de grade la umbră. Ceea ce înseamnă circa 42 de grade la soare și aproape 50 de grade la nivelul asfaltului.

    Foarte cald va fi și în week-end-ul următor: 34-35 de grade sâmbătă, 22 iulie, respectiv 33-34 de grade duminică, 23 iulie. Pe timpul nopții temperaturile vor oscila în jurul a 20 de grade.

    În tot acest interval de timp vântul va bate slab, cel mult 10 km/h, astfel că temperaturile vor fi resimțite la valoarea lor reală de corpul uman. Nu sunt semnalate ploi în această săptămână, dar nu este exclus să vină furtuni de vară cu ploi torențiale.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE