More


  Ștrandurile din județ, verificate la sânge. Ce spun cei de la OPC

  =

  strand

  Ștrandurile din județ sunt verificate la sânge în aceste zile de către comisarii Comisariatului Județean pentru protecția Consumatorilor (CJPC) Satu Mare. Se fac controale atât în ceea ce privește calitatea apei cât și localurile de alimentație publică.

  Comisarul șef al CJPC Satu Mare, Maria Pinter, a declarat pentru Gazeta de Nord Vest că în urma acestor controale nu au fost depistate nereguli grave.

  ”În cursul acestei săptămâni au fost verificate trei ștranduri: Ștrandul din Tășnad, care aparține de Primăria Tășnad, Ștrandul din Carei și aquapark-ul din Satu Mare. Nu au fost constatate probleme deosebite.  Doar atât post să spun că la Ștrandul din Tășnad trebuie să fie afișate adâncimea și temperatura apei chiar la intrare în bazin pentru buna informare a turiștilor”, a afirmat Maria Pinter.

  De asemenea, trebuie să fie foarte bine delimitată zona pentru ajutorul medical astfel încât un turist să știe unde să se ducă în cazul în care se accidentează.

  La ștrandul din Tășnad a fost amenajat un loc de joacă pentru copii, însă acesta trebuie să fie supravegheat de o persoană adultă.

  În ceea ce privește apa, aceasta se află în condiții bune atât din punct de vedere al schimbării și reciclării apei din bazine la toate ștrandurile verificate.

  În ceea ce privește unitățile de alimentație publică, listele de meniu nu au fost actualizate cu produsele care conțin alergeni și care afectează sănătatea unui anumit sector de consumatori.

  Comisarul șef a mai declarat că acțiunile de control la ștranduri și piscine vor continua pe toată durata sezonului estival.

  ”Mai avem de fpăcut verificări, pentru că mai sunt ștranduri care nu au fost verificate. Este vorba despre cele din Acâș și din mihăeni, precum și piscine. Dar vom continua cu verificările șți în cursul lunii august”, a precizat, pentru GNV, Maria Pinter.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img