More


  Tânăr reținut pentru contrabandă cu țigări

  =

  tigari

  Un tânăr de 25 ani bănuit de comiterea infracţiunii de contrabandă cu țigări a fost reţinut pentru 24 de ore de către poliţiştii careieni.

  În data de 21.07.2017, în jurul orei 00:10, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Petreşti, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe DN 19 între localităţile Petreşti şi Pişcolt, au observat faptul că un conducător auto, la vizualizarea organelor de poliţie, a virat pe un drum comunal, unde a şi abandonat autoturismul.

  Din primele verificări, s-a constatat faptul că în autoturism se afla o cantitate mare de ţigări, motiv pentru care autoturismul a fost dus la sediul Poliţiei Municipiului Carei. Totodată au fost demarate activităţi specifice în vederea identificării conducătorului auto.

  În urma controlului efectuat asupra autoturismului, s-au găsit în interiorul acestuia ţigări ambalate în 16 saci şi 4 baxuri, rezultând la inventariere cantitatea de 200.180 fire ţigarete, de diferite mărci de provenienţă ucraineană, a căror valoare aproximativă este de 10.000 de lei .

  Cele 10.009 pachete de ţigări au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor.

  În scurt timp, a fost identificat conducătorul autoturismului ca fiind un tânăr de 25 ani din Lazuri.

  Poliţiştii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni asimilate contrabandei, conf art 270 , alin 3, din Legea 86/2006, activităţile fiind desfăşurate sub cooordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei.

  Faţă de cel în cauză, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, urmând a fi prezentat magistraţilor cu propunere de luare a unor măsuri preventive.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img