More


  Un tânăr sătmărean a dat dovadă de spirit civic. Premiat de Poliție

  - Advertisement -

  spirit civic1

  Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare promovează spiritul civic și încurajează actele prin care membrii comunității contribuie la prevenirea faptelor antisociale.

  De un exemplu de spirit civic a dat dovadă un tânăr de 19 de ani, la Satu Mare. În data de 13 iulie a.c., tânărul, martor fiind la un eveniment rutier, a intervenit în sprijinul poliției, în sensul că în timp ce se afla în timpul programului de lucru ca și taximetrist, a urmărit un TIR, concomitent cu apelarea Serviciul Apeluri de Urgență 112, care după ce a provocat distrugeri în lanț pe strada 1 Decembrie și-a continuat drumul spre ieșirea din oraș.

  În fapt, un bărbat de 35 de ani din Serbia, conducând un autotractor cu semiremorcă pe strada 1 Decembrie, dinspre Piaţa Libertăţii spre strada Vasile Lucaciu, în zona de acţiune a indicatorului „Interzis accesul autovehiculelor cu masa mai mare de 3.5 tone”, efectuând o manevră de întoarcere fără să se asigure corespunzător, a acostat cu semiremorca cablurile de fibră optică ale MAI care la rândul lor au antrenat în cădere şi au smuls ţeava de gaz de la un imobil situat pe strada 1 Decembrie, precum şi jgheaburile pentru scurgerea apei pluviale ale aceluiași imobil.

  Conducătorul auto vinovat de producerea evenimentului, a părăsit locul faptei, dar a fost reperat de polițiștii rutieri sătmăreni la ieșirea din localitatea Ciuperceni, cu ajutorul tânărului care s-a deplasat în urma lui.

  După interceptare, cel de la volanul TIR-ului a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Poliţiştii au luat faţă de acesta măsura sancţionării contravenţionale.

  Pentru conduita adoptată și pentru promovarea actelor de acest gen, tânărul a fost invitat la sediul Inspectoratului Județean de Poliție, unde a fost felicitat de conducerea unității și de președintele Consiliului Teritorial al Corpului Național al Polițiștilor.

  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare mulţumește cetăţenilor care îşi asumă un rol activ în viaţa comunităţii și care vin în sprijinul oamenilor legii!

  sursa: IPJ Satu Mare

  spirit civic2  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img