VIDEO&FOTO. Spectacol Medieval la Ardud. MedievArtFest, succes deplin

ardud

MedievArtFest 2017 Ardud, ajuns la cea de a șasea ediție, s-a dovedit a fi din nou un suuces, festivalul bucurându-se de succes din partea publicului. Un număr mare de turisști, fie din județul Satu Mare, fie din alte județe, au venit în acest week-end la Ardud pentru a-i admira pe cavaleri, domnițe și menestrei. Pe de altă parte, spectacolul a fost deosebit, directorul artistic, Liviu Pancu, dovedindu-și încă odată măiestria, alături de primarul Ovidiu Duma. 

Spectacole unul și unul

Spectacolele prezentate în cadrul MedievArtFest 2017 Ardud au fost unul și unul. Bine organizate, au făcut deliciul publicului.
Astfel, vineri, după deschiderea oficială, Ordinul Cavalerilor Lup a prezentat un Turnir cavaleresc , fiind unul dintre momentele cele mai impresionante ale serii. Un alt moment deosebit a fost momentul Legendelor Cavalerilor, desfășurat sub numele ”Gardieni ai Creștinătății”. Cu această ocazie, cavalerii au făcut demonstraţii, au fost instruiţi şi s-au bătut între ei, în numele dreptăţii şi al creştinismului. La acest moment au contribuit și domnițele.

De departe, însă, cel mai spectaculos moment al serii a fost spectacolul de foc ”Sfântu Gheorghe”. Spectatorii, prezenți în număr foarte mare, au fost impresionați atât de calitatea actului artistic cât și de spectacolul vizual al acestui moment.

Povestea Cavalerilor Templieri

Sâmbătă s-au desfășurat multe evenimente în jurul și în curtea Cetății Ardud. Însă cel mai așteptat moment al serii a fost spectacolul,,Hronicarul pelerin – Povestea Cavalerilor Templieri în Cetatea Ardud”. Acest spectacol, în care au fost implicați au fost implicţi cei de la Teatrul Scena, Ordinul Cavalerilor Lup, Scutierii de Muhlbach, Ordinul Cavaleriilor din Carpați, Garda de Mureș, Străjerii Cetății Neamțu, Garda Cetății Deva, Lăncierii de Ardud, Lupii de Foc, Domnițele Cetății Deva, Stegarii ArtGotica Sibiu, pe ritmurile şi muzica trupei Corbu și Zburătorii, a simbolizat lupta cavalerilor din Ardud alături de ceilalţi, împotriva păgânilor, în numele creştinătăţii.

Cavalerii au luptat, dar la un moment dat au îngenunchiat cu toții și s-au rugat împreună.

Parada medievală
Duminică, după slujba religioasă din biserici, s-a desfășurat, pe strada principală din Ardud, obișnuita parada medievală. Aceasta a pornit de la Biserica Romano-Catolică, după care cavalerii s-au oprit în dreptul fiecărei biserici, greco-catolică și ortodoxă, unde s-au rugat.

De asemenea, a mai fost făcută o oprire la monumentul din fața Primăriei Ardud unde au fost depuse jerbe de flori atât din partea gazdelor, cât și din partea cavalerilor sau a invitaților.

Apoi întreg alaiul s-a îndreptat spre Cetatea Ardud. În curtea de la poalele cetății, oaspeții au fost invitați să-și spună părerea lor despre ceea ce au văzut la Ardud în cadrul acestui festival, parada încheindu-se cu trei salve de tun.

Festivalul Medieval de la Ardud se va încheia în această seară cu Turnirul gărzilor medievale( ora 19.15), concertul trupei Bucovina (20.30) și Spectacol cu Foc – ,,Arhanghelul Mihail și Jurământul Cavalerilor”(21.30).

Sătmărenii sunt așteptați în număr mare în această ultimă seară a Festivalului medieval de la Ardud.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

MASACRU provocat de coronavirus. 13 DECESE în doar CÂTEVA ORE. Numărul morților CREȘTE constant

În această după-amiază am avut parte de un adevărat masacru la nivel național provocat de coronavirus. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat joi după-amiază...

VIDEO/FOTO. Desant al MASCAȚILOR în județ. ACȚIUNE în FORȚĂ în comunitatea de ȚIGANI

Mascații au intervenit astăzi în forță în comunitatea de țigani din orașul Ardud, de pe strada Cărămidăriei. Nu cu mult timp în urmă, în...

ACȚIUNE. DEZINFECȚIA continuă la Satu Mare. Care sunt CARTIERELE vizata în această seară

Primăria Satu Mare continuă acțiunile de dezinfecție! Astăzi, de la ora 21.00 se va interveni în cartierele Soarelui, Micro 17, Carpați I și Carpați...

FOTOGALERIE. Crucea Roșie, Filala Satu Mare, a achiziționat și donat materiale de protecție împotriva PANDEMIE COVID19

Cu ajutorul sponsorilor generoși, Crucea Roșie, Filiala Satu Mare, a reușit să achiziționeze o serie de materiale de protecție și nu numai, care au...

DONAȚIE. Crucea Roșie a DONAT 158 de Pachete de echipament de PROTECȚIE pentru SPITALUL JUDEȚEAN

Crucea Roșie Română Filiala Satu Mare a achiziționat pentru sectiile UPU, ATI si Laborator Testari Covid a Spitalului Judetean de Urgenta un numar de...