More


  VIDEO&FOTO. Trei zile medievale la Ardud. MedievArtFest 2017

  - Advertisement -

  ardud

  MedievArtFest Ardud 2017 a debutat în această seraă, pentru a șasea oară, la Ardud. Turniruri cavalerești, recitaluri și concerte, o puternică conferință de istorie și multe altele se vor desfășura pe durata celor trei zile cât va dura acest festival.

  Deschiderea oficială

  Deschiderea oficială a avut loc la sediul Primăriei Ardud, manifestarea fiind coordonată de directorul artistic al festivalului, Liviu Pancu. Alături de cavaleri și domnițe, la această manifestare au mai fost prezenți, pe lângă primarul orașului Ardud, Ovidiu Duma, deputatul sătmărean Romeo Nicoară, primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, viceprimarii de Satu Mare, Adrian Albu și Doina Feher, dar și alți invitați.

  Primarul Ovidiu Duma a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în organizarea, pentru a șasea oară consecutiv, a acestui festival care are acum abenrgură internațională.  Și ceilalți vorbitori au evidenția frumusețea și longevitatea l MedievArtFest Ardud, fiind considerat unul dintre cele mai importante festivaluri din județul Satu Mare.

  Cavaleri și domnițe

  Apoi, întregul alai s-a mutat la poalala Cetății Ardud, unde au fost trase salve de tun pentru toți cavalerii și pentru toți cei care și-au adus contribuția pentru organizarea festivalului.

  Ediția 2017 se va desfășura în perioada 20-23 iulie și are ca atracție producția proprie (spectacol) – care este practic și vedeta festivalului. Tema Festivalului este “Hronicarul pelerin și povestea Cavalerilor Templieri în Cetatea Ardud”.

  Această ediție are ca invitați: Ordinul Cavalerilor Lup care au scris istorie în cetatea noastră, alături de Ordinul Cavalerilor din Carpați, Scutierii de Muhlbach, Garda Cetății Deva, Garda de Mureș, Străjerii Cetatii Neamțu, Stegarii ArtGotica Sibiu, Stegarii de Mureș, Lupii de Foc Tîrgu-Mureș, Terra Alba, Nomen est Omen, Corbu și Zburătorii, Bucovina.

  Cavaleri, Domnițe, Trubaduri și Actori, surprinși în turniruri, recitaluri și concerte, parafați de o puternică conferință de istorie, vor fi motorul acestei ediții. Așteptăm comunitatea, turiștii, iubitorii de medieval în locul de poveste – MedievArtFest ARDUD 2017.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img