More


  FOTOGALERIE. Susținem alăptarea împreună. Eveniment organizat la Satu Mare

  =

  alaptare

  În România, conform unui studiu realizat în anul 2011, doar 12% din mame alăptează până la varsta de 6 luni, acesta fiind cel mai mic procent la nivel european.

  OMS si UNICEF recomandă alăptarea exclusivă până la varsta de 6 luni, continuată alături de alimentele solide până după vârsta de 2 ani. Pentru a se incuraja alăptarea și pentru a imbunătăți sănătatea bebelușilor din toata lumea din 1992 se sarbatorește anual, în perioada 1-7 August ”Săptămâna internatională a alăptării”.

  alaptare2

  Anul acesta sloganul evenimentului este ”Susținem alaptarea împreună”, așa că Centrul de educație prenatală și consiliere în alăptare MamaMea.sm prin Dr. Roxana Varga și Grupul de sprijin în alaptare- Satu Mare ca organizatori, numeroase mămici, viitoare mamici și sponsori, au sărbătorit alăptarea, s-au jucat și- au câștigat numeroase premii la tombola organizată.

  Toti cei prezenți au dorit să transmită faptul că alăptarea este cel mai bun lucru pe care putem să îl oferim copilului nostru. Toate mamele știu că alăptarea este sănătoasă, iar pentru multe dintre ele aici se opresc informațiile pe tema alăptarii.

  alaptare3

  Se presupune faptul că alăptarea va veni natural, iar dacă postnatal întampină dificultăți în îngrijirea copilului, alăptarea va fi mereu prima acuzată de aceste dificultati, motiv pentru care mama renunță la a alăpta pentru extrem de multe motive.

  Alaptarea este vitală. Ea oferă sănătate și iubire copilului. Ințelegând ambii părinți importanța acesteia, vor face totul pentru a reuși, deoarece 92% din femei, aproape toate, pot alapta. În Romania însâ, conform unui studiu realizat în anul 2011, doar 12% din mame alăptează până la varsta de 6 luni, acesta fiind cel mai mic procent la nivel european.

  Pentru a reuși, părinții pot particila la cursuri prenatale organizate de consilier în alăptare acreditat international IBCLC, Roxana Varga, pot solicita consiliere la domiciliu după naștere acesteia și se pot sfătui cu mămicile din grupul de sprijin în alaptare Satu Mare.

  alaptare4

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img