More

    Descinderi în forță a mascaților în piețe. Captură impresionantă

    mascati

    Mascații au descins în forță ieri în piețele din județul Satu Mare, vizați fiind comercianții de produse accizabile de contrabandă.

    În cursul zilei de ieri, 07.09.2017, la nivelul IPJ Satu Mare, s-a desfășurat o acțiune în sistem integrat, cu efective mărite, în vederea asigurării unui climat corespunzător de siguranță civică, a prevenirii și combaterii mai eficiente a fenomenului criminogen în domeniul comerțului ilicit cu alcool și țigări de contrabandă, și a evaziunii fiscale.

    Acțiunea s-a desfășurat pe raza piețelor din municipiul Satu Mare și a municipiul Carei, la unele unități comerciale de pe raza județului Satu Mare, la care au participat polițiști din cadrul IPJ Satu Mare: ordine publică, investigarea criminalității economice, rutieră, investigații criminale, criminalistică și acțiuni speciale, de asemenea au participat și jandarmi.

    Cu ocazia efectuării activităților specifice planului, au fost verificate 79 de societăți comerciale, au fost legitimate 190 de persoane, au fost verificate un număr de 67 de autovehicule și aplicate 82 de sancțiuni la Legea nr. 12/1990 și Legea nr. 61/1991, în valoare totală de 91 800 lei.

    Totodată au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 25 842 lei din care 18,5 litri alcool nefiscalizat și 34800 fire țigarete netimbrate. Tot în vederea confiscării a fost ridicată și o autoutilitară, utilizată la săvârșirea uneia dintre contravenții.

    De asemena, în cadrul acțiunii au fost constatate 4 infracțiuni, din care 1 la Legea nr. 241/2005, pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, și 3 la Legea nr. 86/2006, privind codul vamal al României.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE